Zabava

Poletno obarvana aplikacija o poznavanju Slovenije

Statistični urad RS (Surs) je posodobil zabavno igro za mobilne naprave, v kateri igralci tekmujejo med seboj v poznavanju vsebin iz slovenske zgodovine, geografije, biologije, glasbe, tako da zdaj vključuje nova, "počitniška" vprašanja. Namen igre je predstaviti statistične podatke o Sloveniji in širiti prepoznavnost Sursa.

Igra se odvija v prihodnosti, kjer dr. Edvard Valvazor raziskuje preteklost Slovenije, razdeljene na 12 statističnih regij. Uporabniki aplikacije, ki pristanejo v isti regiji, se potem skupaj pomerjajo v poznavanju Slovenije z igralci, ki so razvrščeni v druge regije. Ob tem zbirajo surovine in jih vlagajo v razvoj skupnega mesta v simulaciji. Posamezna igra traja sedem dni, zmaga pa mesto oz. regija, ki se v tem obdobju najbolj razvije (od prazgodovine do prihodnosti).

Gre za zabaven kviz, v katerem si uporabnik aplikacije za pomočnika izbere enega od devetih slovenskih junakov, kot so Martin Krpan, Kekec, Lepa Vida, kralj Matjaž ali Zeleni Jurij, nato pa izzove drugega igralca, s katerim morata odgovoriti na šest vprašanj. Zmaga tisti z več pravilnimi odgovori, za nagrado pa prejme surovine, ki omogočajo razvoj mesta oz. regije.

Vsebina kviznih vprašanj je zajeta iz učbenikov devetošolcev pri predmetih zgodovina, geografija, slovenski jezik, biologija, kemija, glasba, ter statističnih podatkov. Novost novega svežnja vprašanj je, da so primerna za vse generacije od osnovne šole naprej, tako da se lahko mlajši pomerijo tudi s starejšimi.

Surs bo po tri najboljše v posamezni bitki oziroma igri tudi simbolično nagradil. Trije najboljši igralci bodo tisti, ki bodo v igri zbrali največ točk in bodo prvi trije na skupni lestvici vseh igralcev aktualne igre. Nagradna igra traja 10 zaporednih iger, posamezna igra pa bo trajala največ sedem dni, so sporočili iz Sursa.

Za več informacij o igri lahko obiščete ali spletno stran junaki-slovenije.si  ali  na Facebooku.

  • Igra za operacijski sistem Android je na voljo tukaj.
  • Igra za operacijski sistem iOS (Apple) je na voljo tukaj.

 

 STAkrog
SURS

Sorodni članki

Back to top button