Zabava

Na finale Red Bull Player One v Brazilijo odhaja Gtrik

Ljubljanski klub Cirkus se je za dan spremenil v virtualno gladiatorsko areno, v kateri se je pomerilo 15 najboljših igralcev League of Legends v Sloveniji.

Po šestih urah napetih obračunov na Mid Lane-iu je na vrh Slovenije stopil Rok “Gtrik” Fišer. S spretno uporabo Zoe je v velikem finalu porazil Roka “Darkness v2” Tekavca.

Gtrik se bo udeležil svetovnega finala Red Bull Player One, ki bo potekal v Sao Paulu v Braziliji.

Na kocki nista bile le čast in slava na domači sceni. Temveč tudi vstopnica na Red Bull Player One svetovni finale v Braziliji. Ko je prejel ček z uradnim vabilom v Brazilijo je vidno nasmejan Gtrik povedal: “Današnji dan si bom zapomnil kot najboljši rojstni dan vseh časov in mislim, da nikoli ne bo nič boljše, kakor to danes tukaj.”

League of Legends je ena izmed najbolj priljubljenih ešportnih “disciplin” vseh časov. Po svetu igro igra preko 30 milijonov igralcev. Spletno akcijo pa nadgrajujejo iz leta v leto večji turnirji in lige, katerih glavni zvezdniki se po prepoznavnosti in zaslužku lahko primerjajo celo s hollywoodsko estrado. Da tudi Slovenija premore močno “LoL”, sceno je pokazalo 270 igralcev, ki so se skozi tri kvalifikacijske turnirje borili za mesto med najboljšo šestnajsterico.

Red Bull Player One, League of Legends, Slovenije, Slovenija,
Rok Fiser “Gtrik” z zmagovitim pokalom po osvojitvi Red Bull Player One v Ljubljani.

Kako je potekal dan?

Lahko bi rekli, da je bil v Cirkusu pravi cirkus. Na Mid Lane-u so bili med drugim priča KiNGu, ki je z rezultatom 2-0 premagal zmagovalca drugih kvalifikacij Deluxa in na koncu zasedel odlično tretje mesto.

Tekom dneva ni manjkalo nepričakovanih pickov, bilo je namreč vse od Tryndamera, Olafa, Talona in celo Kleda, ki ga je igral generalPBO, kar pa se mu žal ni obneslo v matchupu proti prmkovemu Cho’Gath-u.

Poleg glavnega turnirja je potekal tudi vzporedni Teamfight Tactics, kjer je zmago slavil Luka Končar.

 

 Red Bull
Sinisa Kanizaj / Red Bull Content Pool

Sorodni članki

Back to top button