Zabava

Jojo Rabbit: črna komedija iz časa druge svetovne vojne

Jeseni bo na filmska platna prišla črna komedija z naslovom Jojo Rabbit, pod režijo in scenarij katere se podpisuje novozelandski filmski ustvarjalec Taika Waititi.

Jojo Rabbit, ki ga bo režiral Taika Waititi, se dotika nekoliko drugačne teme, kot smo je vajeni pri izdelkih Disneya. Pri produkcijski hiši Walt Disney Studios Motion Pictures so v skrbeh zato, ker je namišljeni prijatelj glavnega junaka Hitler.

Črna komedija je ob izidu napovednika že požela veliko zanimanja.

Disney, je film pridobil med prevzemom 21st Century Fox, se bojijo, da bi komedija zaradi omenjenega razdvojila njihove oboževalce.

V ospredju filmske zgodbe je osamljeni nemški deček Jojo Betzler z vzdevkom Rabbit (Zajec). Jojo po glavi rojijo nacistične ideje, vse dokler ne odkrije, da njegova mati, samohranilka Rosie (Scarlett Johansson) na podstrešju skriva mlado judovsko dekle (Thomasin McKenzie).

Deček, ki ga upodablja Roman Griffin Davis, se mora soočiti s svojim prejšnjim razmišljanjem. Soočiti se mora tudi s namišljenim prijateljem Hitlerjem, ki mu v filmu glas posoja Taika Waititi.

 

 STA
Photo by 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation – © 2019 20th

Sorodni članki

Back to top button