OkoljePotovanjeZabava

Planinci pozor! Prijavi se na dijaški planinski tabor v Čezsoči

Mladinska komisija PZS med 19. in 26. avgustom 2023 organizira drugi tradicionalni dijaški planinski tabor, ki je namenjen vsem junakom in junakinjam, ki so prebrodili šolsko leto 2022/2023.

Tabor bo potekal na tabornem prostoru v Čezsoči med 19. in 26. Avgustom 2023. Čezsoča je manjša vas, ki se nahaja v južnem predelu Bovške kotline, pod pobočji Polovnika. Leži na levem bregu reke Soče in je okoli tri kilometre oddaljena od znanega turističnega centra Bovec. Na taboru bodo planinci širili planinsko zavest, si izmenjevali planinsko znanje in izkušnje in širili mrežo novih poznanstev. Mir in tišino v objemu gora bodo kalili le pesem, smeh in dobra volja. Tabor bodo popestrili izleti na okoliške vrhove, taborni ognji, razne družabne in športne igre.

Tabor je primeren za vse, tako začetnike kot za izkušene planince, predvsem pa priporočljiv tistim z dobro voljo in željo po druženju ter spoznavanju novih ljudi in ustvarjanju prijateljstev. Kaj se bo dogajalo? Prehodili bodo 2-3 ture, igrale so bodo družabne in športne igre, kopanje, spoznavanje osnov plezanja v feratah, druženje ob tabornem ognju, spoznavanje z varno hojo v hribe, predvsem pa čas za spletanje novih prijateljstev.

Kako se prijavim?

Stroek tabora znaša 200 €. Bivali boste v šotorih in uživali v polnem penzionu v taboru v Čezsoči, prehrani na turah in vseh ostalih aktivnostih, ki bodo potekale na taboru. Več informacij o tem prejmete ob uspešni prijavi. Za šotore, kuhinjo in prehrano, tuš je poskrbljeno.

Prijave potekajo preko spletnega obrazca. Prijave zbirajo najkasneje do nedelje 4. junija 2023 oz. do zapolnitve mest.

Ob prijavi moraš biti obvezno član planinskega društva, ki je član PZS. V nasprotnem primeru prijava ni veljavna oz. se jo potrdi ob plačilu članarine.

Ostale informacije so dostopne na tej spletni strani, dobite pa jih tudi elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si, pri strokovni sodelavki Veroniki Susman, na telefonski številki 01 434 56 89 ali na gregor.mansutti@gmail.com (vodja tabora).

Vsi prijavljeni boste nekaj dni pred pričetkom tabora na elektronski naslov prejeli obvestilo z vsemi informacijami o potrebni opremi ter o predvidenem programu.

Mladinska komisija
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button