GlasbaKulskoZabavaŽivljenjski slog

Zaradi koncertov si srečnejši

Znanost pravi, da te redno obiskovanje koncertov osrečuje.

Znanstveniki so našli že veliko razlogov zakaj moramo redno poslušati glasbo, sedaj pa so podali tudi razlago, zakaj moramo redno obiskovati koncerte.

Spomni se, kdaj si nazadnje obiskal kak koncert. Pa ne mislimo le takega, kjer je nastopala mednarodna zvezda in si se na koncert moral odpeljati v drugo državo. V kategorijo koncertov spadajo tudi tisti, ob katerih v torek zvečer na Štuku v prvi vrsti glasno prepevaš in čez rame objemaš prijatelje. Ali pa tisti, kjer le sediš in poslušaš orkester ali solista, kako svoj instrument uporablja kot podaljšek udov in iz njega izvablja čudovite zvoke. Mislimo tudi koncert v sklopu festivala, ki traja več dni in po koncu katerega si tako izmozgan, kot da si na prizorišču pustil polovico svojega telesa. Zdaj pa še enkrat pomisli, kdaj si bil nazadnje na kakem koncertu.

V raziskavi so ugotovili, da so tisti, ki redno obiskujejo koncerte bolj zadovoljni s svojim življenjem.

Znanstveniki so s pomočjo avstralske študije ugotovili, da so ljudje, ki se redno udeležujejo koncertov srečnejši in bolj zadovoljni s svojim življenjem. V raziskavi je sodelovalo kar 1000 ljudi, ki so obiskovali različne glasbene dogodke, na koncu pa so morali oceniti, kako zadovoljni so s svojim življenjem. Tisti, ki so redno obiskovali koncerte, so bili v večji meri bolj zadovoljni s svojim življenjem kot pa tisti, ki glasbenih dogodkov niso obiskovali redno.

 

Ampak zakaj koncerti tako dobro vplivajo na nas?

Ni važno kakšen glasbeni dogodek obiščeš, skupno poslušanje glasbe v živo, te bo navdalo s srečo in veseljem.

Raziskava se je osredotočila na povezavo med obiskovanjem glasbenih dogodkov in splošnim blagostanjem oz. dobrim počutjem človeka. Glasbeni dogodek je lahko koncert simfoničnega orkestra, Eda Sheerana, DJ-a ali pa narodno zabavnega ansambla, lahko je pa glasbeni dogodek le večerni obisk kluba ali diskoteke.

Najbolj pomemben del tvojega doživetja koncerta je čustveni element, zaradi katerega med dogodkom čutiš srečo in veselje. K temu pripomore glasba sama, nekaj krivde pa lahko preložimo tudi na ljudi okrog tebe, ki prav tako čutijo le srečo in veselje, to pa prenašajo tudi nate. Študija pravi, da na koncertu v vsej popolnosti doživiš, kako je biti človek in če to počneš redno, boš zagotovo postal bolj zadovoljen s svojim življenjem.

Tudi plesanje v klubu te bo spravilo v dobro voljo, saj se boš nalezel dobre volje drugih.

Kaj še čakaš? Hitro rezerviraj naslednjo vstopnico za kak koncert ali pa festival, povabi še prijatelje in skupaj naredite nekaj dobrega za svoje življenje.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button