FotoZabava

Špricar za začetek pomladi

ŠpriCARijada 2019 je napolnila teraso Štuka, pomagal pa ji je ŠTUK Sniper

Otvoritev Štukove terase je poskrbela, da je v vsem svojem blišču zasijal špricar. ŠpriCARijada je letos poskrbela za 8 vrst vina, špricar v pločevniki in napeto borbo na tekmovanju ŠTUK Sniper.

Sonce in polna terasa

Kljub temu da je dež ŠpriCARijado za en dan prestavil, se to na obisku ni poznalo. Štukova terasa je pokala po šivih, kar je bil odličen uvod v novo sezono martinčkanja in uživanju ob kozarcu špricarja ali pa vrčku piva. O slednjem tokrat ni bilo veliko govora, je pa zato slavo užival špricar. Ja, navadni špricar ali mešanica belega vina in mineralne vode.

Prvi obiskovalci so se pričeli zbirati že nekaj po 14. uri, ko so na zunanjem šanku začeli s točenjem prvih kozarcev špricarja. V sklopu Tržnice BREZ Svinjarije, ki je potekala ob ŠpriCARijadi, smo pili iz steklenih kozarcev, uporabljali pa papirnate slamice, ki so  okolju veliko bolj prijazne kot plastične.

Sončen in topel dan je napovedoval odlično zabavo, ki se je še bolj razživela ob prihodu DJ-a Tonija Božanskega. Z odličnim miksom je poskrbel za sproščeno pomladno vzdušje, ki je na Štukovo teraso privabljalo vedno več obiskovalcev. Ti so lahko uživali v 8 različnih vrstah vina lokalnih pridelovalcev. Vedno nepogrešljivemu Haložanu iz Ptujske kleti so družbo delali še Greif, Šmigoc, Toplak, Breznik, Štajerc, Škvorc in Cvitanič. Študenti so bili navdušeni nad izbiro, saj so steklenice na mize prihajale kot po tekočem traku.

 špricarja, špricarijada, špricarijado, špricar | Na terasi je kmalu zmanjkao miz, zato so se obiskovalci posedli kar na travo.
špricarja, špricarijada, špricarijado, špricar| Zvezda dneva je bil tokrat špricar.
ŠTUK Sniper 2019, špricarja, špricarijada, špricarijado, špricar | Ocenjevanje popitega špricarja je potekalo pod strogim nadzorom natančne komisije.

  Kako natančno piješ špricar?

  Tudi letos je med ŠpriCARijado potekal ŠTUK Sniper ali prvenstvo v natančnem pitju špricarja. Zmagovalec mora spiti natanko polovico špricarja oz. se najbolj približati črti na ŠpriCAR kozarcu, ko označuje polovico. Če se gladina pijače nahaja pod črto, zmaga nasprotnik. Tekmovanja se je udeležilo 32 pogumnih pivcev in pivk, ki obožujejo špricar in so dovolj natančni, da premagajo nasprotnika.

  Tekmovanje sestavljajo dvoboji, katerem zmaga pivec, ki natančneje spije dva špricarja. Napreduje v naslednji krog tekmovanja, kjer se pomeri z drugimi zmagovalci. Stroga in natančna komisija je ocenjevala natančnost, obiskovalci pa so z glasnimi vzkliki spodbujali tekmovalca.

  V finalu sta se letos pomerila Tomaž Opresnik in Anja Fišer. Oba sta v prejšnjih krogih suvereno premagala nasprotnike in v finale vstopila odlično pripravljena. Borba je bila izjemno napeta, saj sta bila po dveh popitih špricarjih izenačena. Odločal je zadnji sniper, ki je na koncu pripadel Tomažu. Anja je dosegla drugo mesto, v boju za tretje mesto pa je zmagal Jure Trdin.Slavje in nadaljevanje špricar zabave se je nadaljevalo na Štuku, kjer so hišni DJ-i poskrbeli, da nihče ni odšel prehitro domov.

   

   Urška KUR
   Vid JERČIČ
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Urška Jakopin

  Urednica

  Sorodni članki

  Back to top button