Izobraževanje

Vabljeni na sejem rabljenih učbenikov Mladi Mladim – za dijake in študente

V Europarku bo to soboto, 9. septembra od 10. ure naprej potekal sejem rabljenih učbenikov. Če potrebuješ kaj za svoje šolsko ali študijsko leto, ga obišči.

V mariborskem Europarku bo to soboto, 10. septembra, od 10. ure dalje potekal sejem rabljenih učbenikov Mladi Mladim. Na stojnicah pri vhodu 3 s strani Titovega mostu bodo dijaki in študentje prodajali rabljeno študijsko literaturo, šolske učbenike in knjige. Namen sejma je v prvi vrsti mladim ponuditi učna gradiva po dostopnejših cenah, a prireditev prerašča okvire sejma. S predstavitvijo dejavnosti različnih organizacij in plesno-glasbenim programom želijo obenem pričarati lep vstop v šolsko leto in spodbujati kulturne dejavnosti.

V Europarku so prireditev pripravili v sodelovanju s Studiem 11 ter k sodelovanju povabili Mladinski kulturni center in Šolo umetnosti Atilem, ki bodo na sejmu predstavili svoje dejavnosti. Za popestritev dogajanja bo poskrbel nastop dveh plesnih šol, najmlajši se bodo lahko udeležili likovne delavnice. Dušan Ćešič, idejni vodja projekta, želi s prireditvijo razširiti ponudbo družbeno odgovornih vsebin, ki pozitivno vplivajo na mesto. »Želimo si, da bi se sejem sčasoma razvil v kulturni festival s socialno noto, ki bi spodbujal ustvarjalnost in prispeval k razvoju mladih,« je še povedal Ćešič.

MF / IPPR
Bojan Mihalič

Sorodni članki

Back to top button