Kultura

Očarljiva komična drama Mrs. Harris gre v Pariz o iskanju Diorjeve obleke

Na SkyShowtime bo od 19. junija naprej na voljo film Mrs. Harris Goes to Paris, z očarljivo zgodbo o na videz običajni gospodinji iz Anglije, ki sanja o Diorjevi obleki visoke mode in se za njo poda na nenavadno dogodivščino v Pariz.

V Londonu se po drugi svetovni vojni Ada Harris (oskarjeva nominiranka Lesley Manville) preživlja s čiščenjem hiš. Odkar je njen ljubljeni mož Eddie pogrešan v vojni, živi osamljeno življenje, vendar ni ena tistih oseb, ki bi zaradi nesreče obupala in tarnala nad razmerami. Ko pa vedno pragmatična Ada zagleda nepredstavljivo ljubko Diorjevo obleko, ki visi v spalnici premožne stranke, presenečeno ugotovi, da ob njej občuti neobvladljivo hrepenenje. Lastiti si nekaj tako brezčasnega, tako čudovitega, pravo umetniško delo – to bi nekomu res lahko spremenilo ves svet, si misli.

Potem ko sprejme dodatno delo in varčuje, kolikor se le da – svojo srečo preizkusi tudi na dirkališču – si lahko Ada končno privošči eno od Diorjevih oblek. Poslovi se od dobrih prijateljev Vi (Ellen Thomas) in Archieja (Jason Isaacs) ter se poda na pot v Pariz, da bi obiskala prestižno Diorjevo modno hišo in uresničila svoje sanje. Ko prispe, naleti na vrsto presenetljivih ovir, ena od njih je tudi Diorjeva zastrašujoča Madame Colbert (oskarjeva nominiranka Isabelle Huppert), ki se kar naježi ob misli, da bi visoko modo nosila navadna gospodinja.

Mrs. Harris kljub vsem oviram in težavam ne želi zapustiti Pariza brez svoje obleke. Njena neomajna odločenost pa očara idealističnega Diorjevega računovodja Andréa (Lucas Bravo), simpatično manekenko Natasho (Alba Baptista) in aristokrata Marquisa de Chassagnea (Lambert Wilson), najbolj zaželenega pariškega samca. Ada kmalu ugotovi, da s tem, ko želi spremeniti svoje življenje, začenja spreminjati življenja vseh okoli sebe. Morda bo celo pomagala rešiti modno hišo Dior.

Scenarist in režiser Anthony Fabian je leta 1958 na veliko platno prenesel roman Mrs. ’Arris Goes to Paris pisatelja Paula Gallica in ustvaril zmagovalno, sodobno pravljico o uresničevanju svojih sanj, moči prijateljstva in o tem, kako pomembno je ostati zvest samemu sebi.

Od letos SkyShowtime tudi v Sloveniji

Storitev SkyShowtime je uporabnikom na voljo neposredno prek aplikacije SkyShowtime na napravah Apple iOS, tvOS, napravah Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Samsung ter prek spletnega mesta: www.skyshowtime.com. Mesečna cena naročnine za SkyShowtime je 5,99 evra.

V začetku letošnjega leta se je SkyShowtime začel predvajati na vseh evropskih trgih in je zdaj na voljo: v Sloveniji, Albaniji, Andori, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, Danskem, Finskem, Madžarskem, Kosovu, v Črni gori, Severni Makedoniji, na Norveškem, Nizozemskem, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, Srbiji, na Slovaškem, v Španiji in na Švedskem.

Mediji MSL
SkyShowtime

Sorodni članki

Back to top button