Kultura

Pulitzerjeve nagrade bodo letos objavili nekoliko kasneje

Odbor za podeljevanje Pulitzerjevih nagrad se je odločil, da bodo letošnji dobitniki nagrad zaradi pandemije novega koronavirusa namesto 20. aprila znani 4. maja.

Številni člani Pulitzerjevega odbora imajo polne roke dela s poročanjem o pandemiji.

“Številni novinarji, ki so v prvih bojnih vrstah poročanja o koronavirusu, so tudi člani odbora. Preložitev jim bo dala več časa, da temeljito ocenijo finaliste Pulitzerjevih nagrad za leto 2020,” je sporočila upraviteljica Pulitzerjevih nagrad Dana Canedy.

Preložena je tudi prireditev za razglasitev dobitnikov Pulitzerjevih nagrad, ki je običajno maja na univerzi Columbia. Datum še ni določen, vendar pa bo dogodek šele jeseni. Pulitzerjeve nagrade za odličnost v novinarstvu, literaturi in umetnosti podeljujejo od leta 1917.

“Sedanji čas bolj kot katerikoli drugi izpostavlja novinarsko misijo ključne javne službe. Prav tako poudarja sposobnost literature in umetnosti, da dvigne človeškega duha v času preizkušnje. Pulitzerjeve nagrade bodo nadaljevale svoj več kot stoletje dolg mandat proslavljanja takšne odličnosti,” je dodala Canedyjeva.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button