Potovanje

Air France omogoča ogled nagrajenih filmov festivala Cannes

V Cannesu vse do 15. maja poteka najprestižnejši mednarodni filmski festival na svetu. Letos se bo za zlato palmo na 72. filmskem festivalu v Cannesu potegovalo 21 filmov. Že 39 let pa je uradni prevoznik in partner najbolj glamuroznega festivala na svetu letalska družba Air France.

Air France je v poklon festivalu v svoj izbor filmov, ki jih lahko potniki gledajo na vseh letih na dolge razdalje, vključil nagrajene filme s preteklih festivalov v Cannesu. Maja bodo lahko potniki izbirali med filmskimi poslasticami. Med njimi so francosko-katarski film Sofia in libanonska drama Kafarnaum, prejemnika nagrade na lanskem festivalu v Cannesu ter senegalski film Hijene, ki je nagrado prejel leta 1992.

Kino je pomemben del genskega zapisa letalske družbe Air France že od leta 1951, ko so na letu med New Yorkom in Parizom predvajali prvi film – ameriški muzikal Američan v Parizu (American in Paris). Naslednji film Viva Maria! pa so predvajali leta 1966. Air France je bila tako prva evropska letalska družba, ki je svojim potnikom med letom omogočila gledanje filmov. Zdaj je njihov izbor zelo širok, prilagojen in skrbno izbran za različne okuse njihovih potnikov.

 

PK / IPPR
 Pixabay / © FDC / Philippe Savoir (Filifox)

Sorodni članki

Back to top button