Zabava

Netflix ponovno ne gre v Cannes

Tudi letos v Cannesu ne bo Netflixovih filmov

Na filmskem festivalu v Cannesu tako kot lani tudi letos ne bodo prikazali nobenega filma v produkciji Netflixa. Organizatorji festivala in predstavniki Netflix naj ne bi uspeli skleniti dogovora o sodelovanju, Netflixovi filmi, med njima The Irishman in The Laundromat, pa kot kaže ne bodo končani do festivala.

Cannes v festivalski program ponovno ne bo uvrstil filmov iz Netflixove produkcije.

Lani so mnogi menili, da je bila za canneski filmski festival velika izguba, da na njem niso predvajali Netflixovih produkcij, kot sta s tremi oskarji ovenčana Roma v režiji Alfonsa Cuarona ter The Ballad of Buster Scruggs bratov Cohen.

Umetniški direktor festivala Thierry Fremaux se je namreč lani odločil, da se filmi v Netflixovi produkciji ne morejo potegovati za zlato palmo, na kar mu je vodja Netflixa Ted Sarandos odgovoril s tem, da je njihove produkcije v celoti umaknil s festivalskega programa.

Tudi letos se v Cannesu niso uspeli dogovoriti za kompromis glede umeščanja Netflixovih produkcij v festivalski program, prav tako pa naj ne bi bil noben od Netflixovih filmov produkcijsko že tako daleč, da bi bil nared za majsko premiero v Cannesu.

Med temi se je omenjalo kriminalno dramo The Irishman, za katero je režiser Martin Scorsese združil moči z igralci Robertom De Nirom, Al Pacinom in Joejem Pescijem. Snemanje filma se je namreč že zaključilo, prav tako pa je Scorsese reden gost cannskega festivala. A kot kaže se je zataknilo pri postprodukciji, saj morajo ustvarjalci v polovici filma pomladiti nastopajoče.

Prav tako naj bi se projekcija v Cannesu izmikala tudi Netflixovim filmom The Laundromat v režiji Stevena Soderbergha z Meryl Streep v glavni vlogi, še nenaslovljenemu filmu režiserja Noaha Baumbacha ter zgodovinski drami The King v režiji Davida Michoda s Timotheejem Chalametom v glavni vlogi angleškega kralja Henrika V.

 

 STA
 splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button