KulturaZabava

Bodi v koraku z najnovejšimi memi – preizkusi Izziv Dolly Parton

Za prvi večji globalni meme letošnjega koledarskega leta je poskrbela legendarna ameriška country pevka Dolly Parton z objavo na njenem Instagram profilu. Njenemu vzoru je sledilo več tisoč drugih uporabnikov omrežij in novi meme je bil rojen!

Pretekli torek je mednarodno meme skupnost pretresla Dolly Parton, ko je na svoj Instagram objavila kolaž slik. Na njem so prikazane štiri plati njene osebnosti glede na tipično pričakovanje na štirih izmed trenutno najbolj priljubljenih socialnih omrežij oz. aplikacij. Pokazala je svojo poslovno plat za LinkedIn, družinsko orientirano plat z božičnim puloverjem za Facebook, črno belo instagramovsko podobo iz mladih dni in nagajivo plat s kostumom zajčice za Tinder, aplikacijo za zmenke.

Country pevka je z eno objavo sprožila pravi naval objavljanja podobnih kolažev. Izziva se je prijelo ime Dolly Parton Challenge oz. Izziv Dolly Parton. V njem z utrinki s preteklih dogodkov, ki smo jih doživeli v vaši družbi, sodelujemo tudi na Dostopu.

Dolly Parton, meme, Dolly Parton challenge, kolaž, Instagram, Linkedin, Facebook, Tinder

Dolly Parton za sodelovanje prepričala tudi zvezdnike

Trendu je sledilo tudi mnogo zvezdnikov – med drugim Miley Cyrus, Ellen DeGeneres, Eminem, Mark Ruffalo, Naomi Campbell, Arnold Schwarzenegger, Jonas Brothers, Oprah in mnogi drugi pod tagom #DollyPartonChallenge.

 

Z memi ne zaostajamo niti Slovenci

Za sodelovanje pa se je odločilo tudi več slovenskih znanih obrazov – od estradnikov do političnih osebnosti: Tanja Kocman, Alenka Bratušek, Lea FilipovičLepa afna

 

Svoj meme seveda lahko ustvariš tudi ti – na spletu obstaja mnogo spletnih strani, kjer ti je to omogočeno zastonj. Zelo preprosta za uporabo sta na primer Fotor in Photovisi.

 

Sara VOCOVNIK
Instagram, arhiv DOSTOP.si

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button