Zabava

14. maja se vrača največja študentska prireditev – Škisova tržnica

Maj je mesec, ki ga v življenju študenta zaznamuje predvsem obilica študijskih obveznosti, obenem pa nas vedno močnejši sončni žarki vabijo na sprehod po mestu. V vrtincu obveznosti se vsako leto čas ustavi za en dan, na enem prizorišču in z enim namenom. Študenti iz vseh regij se zberemo, da še zadnjič pred prihajajočimi izpiti pozabimo na študijske obveznosti, spletemo nove vezi ter ob dobri družbi in ritmu glasbe skupaj ustvarimo nove spomine.

Več kot 20 let nazaj se je na Zvezi ŠKIS utrnila ideja o tržnici, kjer bi študentski klubi iz vse Slovenije na svojih edinstvenih stojnicah lahko predstavili lokalne kulinarične dobrote. Nato se je pojavilo še vprašanje, kako poleg tega, da bi povezali slovenske študente, ustvariti največjo kulturno-zabavno prireditev. Tako je nastala Škisova tržnica. Tržnica ki združuje slovensko kulturo in kulinariko, s pestrim popoldanskim in večernim programom pa ustvarja edinstveno in nepozabno vzdušje.

Rezerviraj si 14. maj, saj bo v Ljubljani spet potekala Škisova tržnica.

Škisova tržnica je tradicionalna prireditev. Tržnico skupaj s študentskimi klubi in mladinskimi organizacijami organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS). Letos se na prizorišče vračajo nepozabne slovenske in mednarodne kulinarične dobrote, hkrati pa nam bo pestro večerno dogajanje z odličnim glasbenim programom na dveh odrih pričaralo še več čarobnih trenutkov in norih doživetij.

V 22. letih delovanja je Škisova tržnica privabila več kot pol milijona obiskovalcev in zahtevala več kot 150 mesecev priprav, 400 članov ekipe, 750.000 spitih vrčkov piva, sodelovala z več kot 1.600 partnerji in postavila več kot 3.000 stojnic.

Zato se bomo 14. maja zopet vrnili na prostor nepozabnih trenutkov in skupaj ustvarjali nove spomine na Škisovi tržnici 2020.

 

 Zveza ŠKIS
 Zveza ŠKIS

Sorodni članki

Back to top button