Zabava

Dostop.si svetuje (summer edition): katere serije pogledati na Netflixu?

Se ti zdi, da si iz Netflixa izčrpal že vse serije? No, vsaj tiste ta popularne. Danes ti priporočamo nekaj serij, ki si jih morda spregledal, a so še vedno vredne ogleda.

Netflix je odlična platforma za kratkočasenje med vročimi poletnimi dnevi. Ponuja številne odlične filme in serije, ki so gotovo vredne ogleda. Pa se ti vseeno zgodi, da se kdaj znajdeš pred zagato in ne veš, katere serije bi se lotil? Ali pa se ti zdi, da si pogledal že vse? Dostop.si ti svetuje pet serij, ki jih ponuja slovenski Netflix in si jih mogoče zamudil.

Derry Girls

Če se želiš popolnoma odklopiti in zabavati, je serija Derry Girls odlična zate. Sledi dogajanju v mestu Londonderry na Severnem Irskem in konfliktih, do katerih je prihajalo na meji z Irsko v devetdesetih. V središču tega so štiri srednješolska dekleta in njihov prijatelj, ki je edini fant na katoliški dekliški šoli. Da sploh ne začnemo o tem, da je Anglež. Zdaj si zagotovo lahko že predstavljaš bedarije, ki se dogajajo ob taki zasedbi.

Elite

Če pa si želiš nekaj vročega in napetega, po vrhu pa še španskega, je ni serije čez Elite (ker si Money Heist verjetno že gledal). Serija sledi skupini srednješolcev, ki se seveda ne obnašajo kot tipični srednješolci. Njihova življenja se naenkrat obrnejo na glavo, ko nekdo umori njihovo prijateljico. Vsi vedo, da je kriv nekdo izmed njih, le odkriti morajo kdo.

Kim’s Convenience

Pa spet nekaj bolj lahkotnega. Serija spremlja korejsko družino, ki ima v lasti majhno trgovinico s priročnimi stvarmi, ali po angleško, convenience store. Zgodba primarno sledi Janet, ki si skuša utreti pot kot uspešna fotografinja, spremlja pa tudi njenega brata Junga, ki ga je oče od hiše odslovil pri petnajstih letih, zdaj pa se ponovno skuša povezati z njim. Seveda ne smemo pozabiti njunih staršev. Skratka, nekaj za vso družino.

Ragnarok

Norveška serija, ki je popeljala skandinavsko mitologijo na popolnoma novo raven. V majhnem norveškem mestecu “vlada” družina Jutul, ki je s svojo tovarno poskrbela za hude klimatske spremembe. Ko se nekaj najstnikov onesnaževanju upre, se počasi začnejo zavedati, da imajo moči, ki so precej podobne tistim, ki jih imajo skandinavski bogovi. Jutuli pa so vse prej kot navadna družina.

Old Enough

Old Enough je japonskega izvora in spada med resničnostne serije, kjer starši pošljejo svoje otroke, običajno stare med dve in štiri leta, na svoj prvi opravek. Nekateri so poslani na misijo v trgovino, nekateri k dedku ali babici, nekateri, da prinesejo očetu v službo nekaj, kar je pozabil doma. Skratka serija, ki te bo sprostila in nasmejala hkrati in pri kateri si boš želel, da bi bil ti pri dveh letih dovolj zrel za takšen opravek.

Marina BAJIĆ
Instagram / Unsplash

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button