GlasbaPriložnostiZabava

Po dveh letih se 5. maja v živo vrača Škisova tržnica

Po dveh letih se tradicionalna Škisova tržnica vrača v svoji polni obliki. Letos bomo lahko največjo prireditev za mlade na prostem v Sloveniji obiskali 5. maja 2022 v živo. Prav tako pa so že odprte prijave za Škisolov, tekmovanje za mlade glasbene skupine, ki si z zmago priigrajo nastop na velikem odru Škisove tržnice 2022.

5. maj bo dan za raj, 5. maj bo dan za Škisovo tržnico!

Tržnica, kjer vas namesto branjevk s solato za stojnicami pričakajo nasmejani študentje, ki z navdušenjem predstavljajo lokalne specialitete vseh koncev Slovenije, v večernih urah pa se pred prihajajočimi izpitnimi obveznostmi s prijatelji še zadnjič sprostijo ob zvokih največjih imen slovenske in tuje glasbene scene. Govorimo seveda o Škisovi tržnici!

Škisova tržnica je tradicionalna prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) skupaj s študentskimi klubi, mladinskimi organizacijami in študenti. Prepletanje slovenske in mednarodne kulture in kulinarike obiskovalcu ponuja nepozabno doživetje čez celoten dan, zvečer pa se Škisova tržnica spremeni v prostor odlične glasbe in norih doživetij.

Odprte so prijave na Škisolov

Škisova tržnica vzbudi edinstveno vzdušje za vsakega posameznika. Preboj na glasbeno sceno in nastop na glavnem odru Škisove tržnice pa vsako leto omogoči tudi mladim glasbenikom. Zato mladi bandi pozor! Če želite nastopiti na enem največjih odrov na prostem, se prijavite na letošnji Škisolov 2022. Razpis za neuveljavljene skupine, ki si želijo nastopiti na Škisovi tržnici 2022, traja od 7. do 28. februarja 2022. 

Skupina mora za sodelovanje na Škisolovu izpolnjevati naslednje pogoje:

  • najmanj 3 avtorske skladbe;
  • najmanj 1 posnetek / demo posnetek avtorske skladbe;
  • zmožnost najmanj 30 minutnega nastopanja v živo;
  • vsaj polovica članov skupine mora imeti status dijaka ali študenta.

Prijavni obrazec se nahaja na povezavi: https://forms.gle/QpDeBhxZqXmaYLdz8

Do 6. marca bo strokovna komisija izbrala 4 najbolj obetavne skupine, ki se bodo med seboj pomerile na finalnem predizboru v Prulčku 24. marca 2022. Prav tako bo od 1. do vključno 6. marca potekalo glasovanje s Facebook všečki, preko katerega si bo mesto na finalnem predizboru zagotovila še ena skupina – vseh skupin, ki se bodo pomerile na finalnem izboru bo pet.

Škisolov bo svojega zmagovalca okronal s pomočjo strokovne žirije in publike, ki bo obiskala dogodek. Skupina, ki bo obiskovalce in strokovno komisijo najbolj prepričala, si bo zagotovila nastop na velikem odru Škisove tržnice 2022.

Zveza ŠKIS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button