Glasba

Glasbeni junaki med najuspešnejšimi na Adrifundu

V 45 dneh KUD Coda uspešno zbralo sredstva za nove prostore

V nevladni glasbeni šoli KUD Coda so imeli na voljo 45 dni, da zberejo sredstva za nove prostore. Na slovenski platformi za množično financiranje Adrifund jim je v sklopu projekta Glasbeni junaki uspelo zbrati 20.244 evrov.

Glasbeni junaki so postali 3. najuspešnejši projekt v zgodovini te slovenske različice Kickstarterja.

V 45 dneh je projekt podprlo 99 podpornikov iz vse Slovenije. Na pomoč pa so priskočili tudi lokalni podjetniki, s katerimi so vsak teden kampanje pletli kreativne zgodbe – delali so čufte, prali avtomobile, izdelovali domačo granolo in kuhali kavo.

Martin Počkar, vodja KUD Coda in projekta ob uspehu dodaja: “Težko je 45 dni zaporedoma ohranjati dovoljšno mero motivacije. Pa vendar nam je v velikem slogu uspelo to, kar se je marsikomu zdelo nemogoče in za kar je marsikdo prikrito ali odkrito želel, da nam ne uspe. Preskočili smo vsa polena in se ozirali zgolj proti cilju.”

Zbrani znesek sicer ne zadostuje, da bi se mladi glasbeniki lahko že takoj preselili pod novo streho. Je pa pomemben korak na poti do tja. V letošnjem letu zato Glasbeni junaki načrtujejo še več aktivnosti, če pa se jim nasmehni sreča in jim uspe pridobiti

 

KUD Coda
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button