GlasbaScena

Nekaj najboljših evropskih glasbenih festivalov leta 2024

Leto 2024 se je pričelo, s tem pa tudi novi glasbeni dogodki. Te zanima, katere glasbene festivale prinaša letošnje leto?

Predstavljamo nekaj najboljših evropskih glasbenih festivalov, ki te bodo vsekakor navdušili, ne glede na tvoj glasbeni okus. Leta 2024 se bo Evropa ponovno spremenila v center svetovne glasbene scene, ki bo gostil najbolj naelektrene glasbene festivale leta. Kateri so?

Tomorrowland 2024

Vsi poznamo Tomorrowland, zato festival ne potrebuje dodatne predstavitve. Tomorrowland je vrhunec EDM glasbenih festivalov v Evropi. V pravljičnem mestu Boom v Belgiji se zberejo obiskovalci z vsega sveta, da bi uživali v glasbi legend in luči EDM sveta. Tukaj se sredi najbolj inovativnih odrskih zasnov in neštetih kultur, oblikuje zgodovina elektronske glasbe. Tomorrowland je preprosto prostor nepozabnih doživetij.

Letos bodo nastopili znani avtorji kot so: David Guetta, Armin van Buuren, Timmy Trumpet, Steve Aoki, Steve Angello … Lineup si lahko ogledaš tukaj.

Ultra, Ultra, Ultra!

Potopi se v električni svet Ultre, ki poteka v osupljivi jadranski kulisi Splita na Hrvaškem. Ta festival je hitro postal glavni zmagovalec festivalov EDM. Ultra Europe ti kot eden najmočnejših evropskih glasbenih festivalov EDM obljublja nepozabno mešanico svetovnih super zvezdnikov in nastajajočih talentov v svetu elektronske glasbe.

Letos nastopajo David Guetta, Calvin Harris, Martin Garrix, Hardwell … Ostale nastopajoče si lahko ogledaš tukaj.

Exit festival 2024

Festival Exit se dogaja v Novem Sadu, v Petrovaradinski trdnjavi (v Srbiji). Od svojih začetkov kot študentski dogodek se je razvil v enega najbolj močnih evropskih glasbenih festivalov, ki združuje bogat zgodovinski ambient z eksplozivno sodobno glasbeno zasedbo. Ko prečkaš njene gromozanske zidove, trdnjava postane labirint zvoka in energije, ki prikazuje raznolik spekter žanrov in spodbuja mednarodno festivalsko skupnost. Odvija se od 11. do 14. julija.

Nastopajoče si lahko ogledaš tukaj.

Hideout v Zrćah!

Kristalno čisto morje otoka Pag in prelepe plaže nudijo več kot navdušujoče okolje za festival Hideout. Kaj je Hideout? Le eden izmed najbolj vznemirljivih EDM festivalov leta 2024. Ta obmorski festival je znan po sončnih vzhodih in zabavah na čolnih, ki festivalski izkušnji prinašajo še edinstven vodni pridih. Potopi se v svet, kjer dnevna toplina izgine v hladnih ritmih noči in kjer je vsaka predstava tako osvežujoča kot paški, hrvaški vetrič. Nastopajoče si oglej na linku.

Elektronska ljubezen ali Electric Love festival 2024

Potopi se v srce avstrijske EDM scene na Electric Love, v eno izmed vodilnih evropskih glasbenih festivalov za srčne utripe in elektronsko ekstazo. V letu 2024 bo ta festival naelektril avstrijski Salzburgring in ponudil vrsto nastopov. Pridruži se legiji strastnih oboževalcev na slikovitem alpskem prizorišču, ki pooseblja duh EDM glasbenih festivalov v Evropi. Odvija se od 4. do 6. julija. Letos nastoopajo številni avtorji kot so Armin Van Buuren, Timmy Trumpet, Bausa, Boris Brejcha ...

Untold festival v Romuniji

Festival Untold, ki se nahaja v živahnem mestu Cluj, je hitro postal temeljni kamen EDM festivalov 2024. Cluj je kraj, kjer se združijo legende in sveži talenti, da zagotovijo zasedbo, ki je tako očarljiva kot tiste prave romunske pravljice. Se boš izgubil/-a v fantaziji in folklori, ki ju lahko splete samo Untold? Pridruži se od 8. do 11. avgusta! Nastopajoče si oglej tukaj.

Kappa FuturFestival 2024

Pridruži se techno eliti na Kappa FuturFestivalu, glavnem italijanskem plesno-glasbenem eventu in stalnici evropskih glasbenih festivalov. V zgodovinskem parku Parco Dora v Torinu ta festival združuje industrijsko in digitalno kulturo ter ustvarja vzdušje, v katerem se prihodnost elektronske glasbe odkriva med spomini.

Poteka od 5. do 7. junija. Letos nastopajo avtorji kot so: Cloonee, Adam Beyer, Jeff Mills, Tale Of Us, Lost Frequencies … Lineup si poglej tukaj.

Kam se boš odpravil letos? Glasbeni festivali ti ponujajo raznolike avtorje, ki ti bodo omogočili nepozabne spomine. Prav tako pa boš slišal/-a tudi nepozabno glasbo! Če te zanimajo še drugi festivali, ki potekajo na evropskem območju, si o njih lahko več prebereš tukaj.

DOSTOP.si / IK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button