GlasbaNovice

Alo!Stari novi album napovedujejo še s singlom “Spali bomo te ko bomo mrtvi”

Alo!Stari tik pred izidom novega albuma 'Sem prii, nič ti neom', ki izide 26. marca 2024, predstavljajo nov single 'Spali bomo te ko bomo mrtvi'. Party komad s sivim podtonom izdajajo tik pred partyjem petletja aka. dvema rojstnodnevnima koncertoma, ki ju prirejajo ob praznovanju svojih prvih petih let: 18. aprila v ljubljanski Cvetličarni in 26. aprila na mariborskem Štuku. Priite, nič vam neojo!

‘Spali bomo te ko bomo mrtvi’ je nov šus-v-glavo komad mariborskih skejt pankerjev. Je komad za vse tiste, ki imajo prepolne urnike in premalo časa za spanje … ali za življenje. ‘Spali bomo te ko bomo mrtvi’ je lekcija neumnemu načinu življenja, v katerega nas je družba prisilila. Ali pa smo se v pomanjkanje časa za vse prisilili sami. Saj vsi vemo, da se po koncu ”noben se nikol neo spomno nas”? Dajmo se kdaj tudi odklopit, it vun in pozabit’ na vsakodnevno rutino in skrbi!

Alo!Stari so za party komad posneli party videospot, tokrat z režiserjem Simonom Zimičem – Zimo. “Nam je odklop to, da lahko igramo; folku pa je odklop, da pride na naše špile!” so si rekli Alo!Stari in naredili party vzdušje že na snemanju spota, ki so ga posneli ob njihovem placu za vaje. Poklicali so frende, znance in naključne ljudi, ki jih poznajo, in posneli spot, ki je pred vami.

Alo!Stari
Na snemanju novega videospota.

“Navadno so snemanja ful naporna, tokrat pa smo se imeli res fajn!” so se po koncu snemanja strinjali Alo!Stari in hkrati pozdravljajo ekipe, ki so bile z  njimi: band Demm, Retro gang, ustvarjalce podcasta Brez filtra in druge.

Sem prii, nič ti neom!

Alo!Stari 26. marca izdajajo svoj nov, drugi album ‘Sem prii, nič ti neom!’. Pet skladb s prihajajočega albuma je že znanih (‘Prie tako leto‘, ‘Nea guši’‘Nisn jezn, sao me razpizdi!’, ‘Preživeli smo še eno noč, in ‘Glavno, da midva sma skup’), tukaj pa je tudi nova ‘Spali bomo te ko bomo mrtvi’.

Nekaj jih je že mogoče slišati v živi različici, saj so del koncertnega repertoarja banda, nekaj pa jih bo z izidom albuma na voljo prvič. Na albumu bo skupaj 12 precej podobnih a hkrati tako zelo različnih skladb, v katerih Alo!Stari ostajajo mariborsko cinični. In seveda velja opozorilo: tudi ta album vsebuje Mariborščino! Nov single in nov album pa sta le del celote, ki jo Alo!Stari pripravljajo za letošnjo pomlad, čas, ko bodo obeležili svojo prvo petletko. Z izidom albuma s praznovanji nadaljujejo v živo na dveh koncertih, saj tudi rojstni dan praznuješ dvakrat: enkrat s frendi in enkrat s familijo. Alo!Stari bodo tako prvič praznovali v četrtek, 18. aprila 2024 s koncertom v ljubljanski Cvetličarni, drugič pa v petek, 26. aprila s koncertom v domačem Mariboru, na Štuku. Za oba koncerta je prodanih že okoli polovica vstopnic, ki so sicer na voljo v sistemu Eventim.

BoomBox / NM
Luka Hernet

Sorodni članki

Back to top button