Priložnosti

Inovacijski IT šprint Pošte Slovenije 2020

Tekmovanje v inovativnih rešitvah na naprednih servisih podprtih z umetno inteligenco bi potekalo 23. in 24. januarja 2020, ob 15.00 v Poštno logističnem centru v Mariboru, na Zagrebški ulici 106.

Inovacijski IT šprint Pošte Slovenije je dvodnevni dogodek na katerem bodo programerji, dizajnerji in drugi tehnološki navdušenci ter inovativni posamezniki iskali nove tehnološke rešitve za izzive današnjega časa. Poudarek bo na vzpostavljanju novih rešitev na področju pridobivanja ciljnih vsebin, kot na primer mobilno učenje brez kulturnih in jezikovnih preprek.

Prijave so možne do 17. januarja 2020.

V dveh dneh intenzivnega dela, druženja in zabave bodo oblikovane ekipe razvijale inovativne rešitve s področja učenja in brezpapirnega poslovanja.

Na dogodku bo sodelovalo 60 izbranih posameznikov (združenih v ekipe). Izbranih bo do 15 ekip s tremi do petimi člani v ekipi. Prisotni bodo tudi mentorji iz najboljših tehnoloških podjetij in razvojnoraziskovalnih inštitutov, ki bodo zagotavljali učinkovit okvir za razvoj in prototipiranje prebojnih idej.

Ob zaključku dogodka bodo ekipe svoje rešitve predstavile strokovni komisiji ter se potegovale za privlačne nagrade in morebitno povabilo k nadaljnjemu sodelovanju s Pošto Slovenije oz. s partnerji dogodka.

Komu je dogodek namenjen?

Študenti s tehničnimi znanji (programiranje, dizajniranje IT rešitev ipd.) se bodo borili za najrazličnejše nagrade. Glavna nagrada je sodelovanje na mednarodnem Hackathon-u v Parizu, ki bo 24. in 25. februarja 2020. Pokriti bodo vsi stroški poti in namestitve.

Razlogi za sodelovanje:

  • Izjemen napredek in razvoj vaše ideje v zelo kratkem času.
  • Možnost uporabe najsodobnejše tehnologije razvite v različnih raziskovalno-razvojnih inštitutih po Evropi združene v platformi x5gon.
  • Možnost soustvarjanja inovacij na področju AI.
  • Možnost razvoja POC prototipa s partnerji dogodka.
  • Možnost poslovnega sodelovanja s partnerji dogodka.
  • Druge privlačne nagrade.

Najboljši bodo prejeli več kot 8.000 evrov nagrad, vsi udeleženci pa bodo dobili tudi “goody bag”.

1. Nagrada – udeležba na hackathonu v Parizu konec februarja 2020
2. Nagrada – električni skiro
3. Nagrada – Pametne zapestnice za ekipo

Prijave bodo odprte do 17. januarja 2020. Izbor ekip in posameznikov bo opravila komisija in seznam udeležencev objavila 20. januarja.

TOP mentorska ekipa

Za podporo in pomoč bo skrbela ekipa poslovnih in tehnoloških mentorjev. Vsaki ekipi se bo pridružil en mentor, ki bo njihov podpornik. Mentor bo dodeljeni ekipi svetoval, z njo delil izkušnje in jih po potrebi povezoval z drugimi mentorji na dogodku. Glavna koordinatorja mentorske ekipe na inovacijskem dogodku sta Kristjan Perčič in Jure Verhovnik.

Če te zanima še več, si lahko informacije prebereš tukaj.

 

Pošta Slovenije
 Pixabay

 

Sorodni članki

Back to top button