Delo

Dostavljalci Wolta so se organizirali – pridruži se jim

V zadnjih mesecih se je na Sindikat Mladi plus obrnilo več dostavljalk in dostavljalcev (kurirk in kurirjev) hrane, ki delajo za mednarodno podjetje oziroma za znano spletno platformo za dostavo hrane Wolt. Srečujejo se s poslabšanimi pogoji dela, zato se želijo kolektivno zavzeti za izboljšanje delovnih razmer in za varovanje svojih pravic.

V sodelovanju z dostavljalci so pri Sindikatu Mladi plus oblikovali poziv in seznam predlogov izboljšav, ki so ga že poslali na Wolt. Nadejajo se, da se bo podjetje hitro odzvalo in da bodo lahko vzpostavili konstruktiven dialog.

Vse kurirje in kurirke pa vabijo, da jim pišete na info@mladiplus.si in se jim pridružite v skupnem boju za izboljšanje razmer. Sporočite in opišite težave, s katerimi se kot dostavljalci srečujete in na Sindikatu Mladi plus vam bodo pomagali.

Zagotavljajo vam popolno anonimnost. Vaših podatkov nikoli ne bodo posredovali podjetju, kot tudi ne javnosti. Skrbno bodo varovali identiteto dostavljalcev, v vašem imenu pa zagovarjali vaše interese in se skupaj z vami borili za izboljšanje vašega položaja.

Poziv in seznam predlogov, ki so ga poslali na Wolt, lahko najdete na tej povezavi.

Sindikat Mladi plus
Sindikat Mladi plus, Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button