Tehnologija

Netflix je v zadnjih treh mesecih izgubil skoraj milijon naročnikov

Ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix je v drugem letošnjem četrtletju izgubil 970.000 naročnikov. Čeprav je naročnike izgubil drugo trimesečje zapored - v prvem je njihovo število padlo za 200.000, vlagateljev ni razočaral, saj je trg pričakoval izgubo dveh milijonov strank. S poslovnimi izidi je medtem pozitivno presenetil.

Največ – 1,3 milijona – naročnikov je Netflix izgubil v ZDA in Kanadi, a je to vsej delno nadoknadil drugje po svetu. Večji osip naročnikov je med drugim preprečila priljubljena znanstveno fantastična serija Stranger Things, ki je v prvih štirih tednih četrte sezone požela 1,3 milijarde ogledov.

Netflix bo skušal izvabiti več denarja od obstoječih naročnikov. Dodatno bo namreč zaračunaval za oglede zunaj naročnikovega doma. Problem za podjetje je v tem, da si ljudje delijo gesla, zato napovedujejo strožji nadzor.

Sicer pa je število naročnikov padlo tudi zaradi vojne v Ukrajini. Netflix se je zaradi sankcij proti Rusiji umaknil s tega trga in s tem ostal brez 700.000 naročnikov.

Je pa Netflix je dobiček iz drugega četrtletja lani povečal za sedem odstotkov na 1,44 milijarde dolarjev, prihodki pa so narasli za 8,6 odstotka na 7,9 milijarde dolarjev. To je bilo bolje od pričakovanj.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button