Priložnosti

Poišči rešitev za starejše osebe z demenco, prijavi se na Roche hackaton

Transformation Lighthouse v sodelovanju z Roche Slovenia pripravlja hackaton, ki bo pomagal starejšim z demenco.

Poznaš koga ali imaš v družini osebo, ki ima znake demence? Te skrbi dobro počutje in aktivno staranje v današnji družbi?

Potem si prav ti pravi naslov! Ta hackaton ne bo le iskal rešitve za osebe z demenco, temveč bo tudi iskal rešitve v družbi sami, ter njenim odnosom z demenco.

Iniciativa za organizacijo hackatona je bila podana iz strani Roche Slovenia, v partnerstvu s Službo Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo, Spominčica, Mestno Občino Kranj ter skupino Oracle. Skupaj ozaveščamo in iščemo rešitve za vse, ki se spopadajo ali imajo izkušnje z demenco iz prve roke. Hackaton Demenca – naš skupni izziv je zato namenjen vsem, ki jih to področje zanima ali pa želijo pomagati starejšim.

Roche hackaton se bo odvijal čez vikend, 22. in 23. oktobra 2022, v Kovačnici Kranj. Tako je! Ta hackaton bo potekal V ŽIVO! 

Kakšen je izziv in kakšne so nagrade?

Trije izzivi, ki so povezani z demenco, so:

  •  pomoč ljudem prizadetih z demenco,
  •  podpora za negovalce,
  •  demenci prijazna občina.

Iščejo koncepte, tehnične rešitve, ideje na ravni občine, sociološke rešitve in vse, kar bi lahko pripomoglo k izboljšanju razmer na tem področju. Skozi hackaton Demenca – naš skupni izziv vas bodo vodili strokovnjaki iz Spominčice in Roche. Mestna občina Kranj pa bo služila kot poligon za testiranje vseh rešitev v naslednjem mesecu, z namenom implementacije po celotni Sloveniji.

Želijo, da se jim pridružiš, posvetiš z lučko na demenco in vse njene posledice ter skupaj z njimi narediš korak proti boljši prihodnosti za naše starejše. Tri najboljše ekipe bodo nagrajene z nagradnim fondom v vrednosti 6.900 evrov neto.

Zberi svojo skupino (ali se prijavi individualno – skupino ti priskrbimo mi) in se prijavi do srede, 19. oktobra 2022, na tej povezavi.

MK
MK

Sorodni članki

Back to top button