NovicePotovanje

Policija danes poostreno nadzira hitrost in varnostno razdaljo

Ob prehodu hladne fronte konec tedna so nas danes pričakale temperature pod lediščem. Nizke temperature terjajo tudi posebno previdnost na cestah, pred vožnjo pa je treba vozilo očistiti. Policija je za danes napovedala poostren nadzor hitrosti in varnostne razdalje.

Policija bo po napovedih danes izvajala poostren nadzor nad upoštevanjem določil o hitrosti in varnostni razdalji na avtomobilskih cestah in hitrih cestah.

Ker so predvsem v višjih predelih tudi na cestah snežne razmere, na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, da morajo imeti v primeru snega na vozišču na prelazih in ostalih višje ležečih cestah na vozilu nameščene verige, če tako določajo prometni znaki. Poudarjajo, da se na pot odpravimo le z očiščenim vozilom, saj vožnja z zaledenelimi ali zarošenimi stekli zmanjša varnost voznika in ogroža ostale v prometu.

Nizke temperature po njihovih navedbah poleg zahtevnih voznih razmer na cesti s seboj prinesejo tudi druge nevarnosti, ki jim nekateri vozniki predvsem tovornih vozil posvečajo premalo pozornosti. “Med njimi je brez dvoma led na strehah vozil in prikolic,” so pojasnili ter pozvali k skrbnosti in previdnosti.

Danes zjutraj in dopoldne bo marsikje megleno. Jutranje temperature s v mraziščih in ponekod na severu dosegle okoli – 12 stopinj Celzija. Drugod so se gibale od – 9 do – 4, ob morju pa okoli – 2 stopinji Celzija. Zaradi nizkih temperatur so tako za ponoči in zjutraj izdali rumeno opozorilo za vso državo.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button