FotoŠportVideo

Štuk zavzeli navdušenci skupinskih vadb

Brezplačni maraton vadbe je še enkrat več dokazal, da študenti obožujejo gibanje

Vadba je ključnega pomena za naše zdravje, zato je Zdrava zabava v sodelovanju z društvom Bodifit v dvorani Štuk organizirala Brezplačni maraton vadbe, ki se ga je udeležilo več kot 200 študentov.

Ne le Štukova dvorana, zasedena sta bila tudi dva Bodifit centra v Celju in Ljubljani, saj Brezplačni maraton vadbe že tradicionalno poteka hkrati na treh lokacijah. Samo v Mariboru se je letos prijavilo okoli 200 udeležencev, saj študente privlači predvsem strokovnost, ki jo lahko na omenjenem dogodku izkusijo brezplačno.

V Mariboru se je dogodek pričel z vadbo Fusion HIIT, ki v originalu pomeni High Intensity Interval Training oz. visoko intenzivna intervalna vadba ali po domače: še nekaj dni po vadbi boš v mišicah čutil »muskelfiber«. Dekleta in peščico pogumnih fantov je ob spremljavi hitrih elektronskih ritmov čez program vodila energična Nevena, ki jim niti za trenutek ni pustila, da obupajo. HIIT je namreč zelo naporna vadba, vendar hkrati nagrajujoča, saj bi naj v eni uri visoko intenzivnega intervalnega treninga izgubili kar 1000 kalorij, tvoje telo pa bi jih naj kurilo še 48 ur po vadbi.

Maraton vadbe marec 2019 - visoko intenzivna intervalna vadba | Visoko intenzivno intervalno vadbo je vodila Nevena.
Maraton vadbe marec 2019 - Burn Bootcamp | Marko in Nika sta z Burn Bootcamp vadbo poskrbela za kurjenje kalorij.
Maraton vadbe marec 2019 - Fusion Balance | Za pobeg pred vsakdanjim stresom so obiskovalci na koncu uživali še v Fusion Balance vadbi.

  Obiskovalci so lahko uživali (no, nekateri so uživali malo manj) v treh 40-minutnih vadbah. Nekaj pred 19. uro sta oder zavzela ustanovitelj Bodifita in osebni trener Marko Geršak ter mlada vaditeljica Nika, ki je svojo fitnes zgodbo začela pisati prav na enem izmed Brezplačnih maratonov vadbe. Marko in Nika sta poskrbela za stopnjevanje prvega sklopa Mararona, saj sta za obiskovalce pripravila Burn Bootcamp, ki vsebuje vadbo za moč, izboljševanje motoričnih sposobnosti in pospešeno oblikovanje telesa. Mešanica udarne glasbene podlage, vojaških vaj za moč, hitrost, vzdržljivost in ravnotežje ter dveh odličnih vaditeljev je uspešno prepričala obiskovalce, saj so, podobno kot pri HIIT-u, komaj našli vsak svoj kotiček v dvorani.

  Se je pa na zadnjem delu dogodka zbralo tudi nekaj novih obrazov, ki so si želeli le sprostitve in pobega pred vsakodnevnim stresom. To jim je omogočil Fusion Balance, sestavljen iz elemntov joge, pilatesa, tai-chija in funkcionalnosti gibanja. Marko in Nika sta prepotene obiskovalce vodila s podrobnimi navodili, s pomočjo katerih so lahko do potankosti uživali v umirjenih in sprostitvenih gibih. Ob nežnih zvokih, sproščenem vzdušju ter pridušeni modri svetlobi se je zdelo, da je dvorana zašla v nek drug svet, kjer hiter tempo, stres in skrbi ne obstajajo.

  Marčevski Brezplačni maraton vadbe se je s Fusion Balance zaključil na najlepši možen način, obiskovalcem pa zagotovil manj bolečih mišic v prihodnjih dneh. Naslednjič se bomo v dvorani Štuk spet srečali oktobra, ko bodo znova na sporedu tri odlične vadbe.

   

  Urška KUR
  Nejc VEHOVEC
   Miha HORVAT

  Urška Jakopin

  Urednica

  Sorodni članki

  Back to top button