Kulsko

Dunking Devils na parnem vlaku napovedali 10 let

Dunking Devils ob 10-letnici z drznimi akrobacijami na vlaku

Slovenski akrobati Dunking Devils 10-letnico delovanja praznujejo tudi z vratolomnimi vragolijami na vlaku. V Ljubljano so prispeli na parnem vlaku, s skakanjem po trampolinu, zabitimi koši in celo ognjenimi dodatki ob posebej drznih skokih pa so povabili na predstavo Dunking Devils Live v ljubljansko Halo Tivoli.

Dunking Devils so svojo adrenalinsko točko izvedli že petkrat.

Svojo, adrenalina polno, točko so izvedli že petkrat. “V Ljubljani je bilo največ publike, seveda ker je največja postaja,” je povedal Maks Veselko iz Dunking Devils. Tokratna predstava pa je le uvod v adrenalinski spektakel, ki ga pripravljajo za 17. in 18. maj v Hali Tivoli.

“Dolgčas gotovo ne bo,” je obljubil Veselko. Za občinstvo skupaj s številnimi gosti pripravljajo adrenalinske točke in vratolomne akrobacije. “Jedro je naša zgodba in naše vragolije na vseh mogočih rekvizitih,” je pojasnil.

Najbolj intenzivna točka za nastopajoče je ruska gugalnica. “To je priprava, s katere trije ali štirje poženejo četrtega ali petega v zrak, zelo visoko in zelo daleč. To pomeni, da je veliko časa za delanje salt,” je opisal.

V predstavi bo nastopalo okoli 40 akrobatov in plesalcev, približno polovica prihaja iz akrobatske skupine Dunking Devils. Adrenalin pa bosta dvigovala tudi talna akrobata iz Flipping Arta. Za plesni del bosta poskrbeli skupina Artifex in Tjaša Dobravec, Duo Kamikazete pa pripravlja romantično obarvano plesno točko. Nastopili bodo tudi tuji gostje, Travelers Duo s cirkuško točko in Da Move Crew z akrobacijami z žogo.

“To je prvi slovenski cirkus, kjer se bomo predstavili vsi slovenski artisti,” je vsebino predstave pojasnil Tim Nuč iz Flipping Art. “Ogromno bo zanimivih točk,” je še dodal.

Svoje spretnosti sta akrobata iz Flipping Art pokazala tudi na vlaku. “Navajena sva odmisliti faktorje, ki te strašijo. Ni bilo tako težko,” je o predstavi povedal Luka Avguštin iz Flipping Art. “Najtežje je ujeti vse salte na osmico in da sva usklajena. Na tem največ delava,” je dodal.

 

ikona pisec STA
ikona fotograf Pixabay
ikona snemalec Dunking Devils

Sorodni članki

Back to top button