KulskoŠport

Akrobatski piloti, pozor!

Red Bull Paper Wings

Do Red Bull Paper Wings slovenskih kvalifikacij je še nekaj tednov. Izkoristi čas, da znanje zlaganja papirnatih letal iz mobilne aplikacije preneseš v prakso.

Nadvdušeni nad eleganco Labodjega jezera? Super! Spretni kot Neymar? To boste lahko še dobro izkoristili! Bi radi izpadli možati kot Rambo? Tudi to gre! Akrobatsko letenje pušča proste roke pri iskanju lastnega stila. Koncentracija, mrzla pločevinka Red Bulla in akcija!

Za razliko od ostalih dveh kategorij (dolžina in trajanje poleta), Red Bull Paper Wings kvalifikacije v akrobatskem letenju že potekajo. Udeležimo se jih tako, da svoj nastop posnamemo s pametnim telefonom in ga delimo s svetom.

 

Pri vsebini posnetka moraš biti pozoren na 3 kategorije, ki bodo odločale, kako visoko se boš uvrstil med letalskimi legendami:

  • Inženirska plat: tu je pomembno, kako dobro in dovršeno bodo izdelana letala. Če je Edvard Rusjan pred več kot 100 leti izdelal izvrstno letalo, verjamemo, da se bo tudi vaše zapisalo v zgodovino.
  • Letalne sposobnosti: še kako pomembno je, kakšnega letenja je sposobno vaše letalo – na primer, koliko lupingov lahko naredi. Načrte za odlična akrobatska letala najdete na Red Bull Paper Wings Aplikaciji.
  • Umetniški vtis: tu pride do izraza domišljija. Umetniški vtis je tista stvar, ki vam lahko prinese odločilno razliko.

 

Kje in kako se lahko udeležimo kvalifikacij v akrobatskem letenju?

Red Bull Paper Wings kvalifikacije v akrobatskem letenju potekajo na vsem domačem Instagramu. Za sodelovanje v kvalifikacijah moraš zrežirati lastno predstavo, ki bo tako dobra, da bi prepričala Toma Cruise-a, naj preneha s snemanja Top Gun-a in ti pride pomagat pri izvedbi lastnega šova.

Ko bo mojstrovina posneta, bi bilo sebično, če je ne bi delili s svetom. Naložite jo na svoj Instagram profil, označite @redbull in dodajte #RedBullPaperWings. Nazadnje označi še svojo lokacijo, da bo svet vedel, katero državo zastopaš.

Competitors pose for a group portrait at the Red Bull Paper Wings World Finals 2012
Koncentracija, mrzla pločevinka Red Bulla in akcija! © Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Pravila

  • Posnetek ne sme presegati dolžine 60 sekund.
  • Svoj posnetek morate posneti v zaprtem prostoru, kjer ni prižgane klime in ventilatorja. Tudi veter ima prepovedan vstop na snemanje nove uspešnice.
  • Glavno pravilo za izdelavo letal je, da je celoten trup izdelan iz papirja. Bel, rdeč, moder, recikliran, A1, A4, ukraden, kupljen … omejitev pri izbiri papirja ni, važno je samo, da pri načrtovanju in izdelavi letal uporabljate zgolj in samo papir. Preprosto, kajne?
  • Letala ne smejo biti daljinsko vodena. Premikanje objektov z mislimi je tudi prepovedano – snemanje znanstvene fantastike je na sporedu v drugi polovici leta.

 

Že imaš idejo, ki te bo popeljala med finaliste?

Za najbolj zanimiv šov, kar jih je videl svet, lahko uporabite tudi dodatne rekvizite, ampak POZOR! Rekviziti, ne smejo vplivati na sam let.

Pri metanju letal se lahko poslužuješ kakršnih koli gibov in stilov – ko smo že omenjali Rambota.

Svojo filmsko uspešnico moraš posneti v enem nepretrganem posnetku, ki ne sme imeti kasnejše obdelave. Se pravi rezanje, posebni efekti, glasba, filtri in podobne zadeve ne pridejo v poštev.

 

Posnetek naložen, kaj pa zdaj?

Vse umetnine bodo domovale na spletni strani. Videi bodo na ogled spletni publiki, ki bo izglasovala svoje najljubše akrobatske posnetke. 1/3 najbolje ocenjenih posnetkov bo pregledala smetana letalske industrije in po tehtnem premisleku bo izmed njih izbrala najbolj dodelan nastop, ki bo s tem okronan za slovenskega predstavnika v kategoriji akrobatskega letenja. Ta bo skupaj z zmagovalcema iz ostalih dveh kategorij maja odpotoval v znameniti Hangar 7, kjer bo maja na sporedu Red Bull Paper Wings svetovni finale.

Več informacij o samem dogodku pa najdeš na uradni Red Bull Paper Wings strani. Da pa boš na tekočem o lokalnem dogajanju pa spremljaj tudi uraden slovenski Facebook dogodek.

 

Red Bull (vir)
© Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Sorodni članki

Back to top button