FotoIzobraževanje

Pripravljeni na življenje po faksu!

Študentje so prisluhnili strokovnjakom s področja zdravja, poslovnega bontona, podjetnosti ter osebnega razvoja.

V prostorih Vetrinjskega dvora se je odvila že 2. Študentska konferenca, ki je ponudila nabor dodatnih znanj in mehkih veščin, uporabnih za vstop na trg dela.

Zaradi hitro spreminjajočega se delovnega okolja in potreb trga dela, ta od mladih vse pogosteje zahteva znanja in veščine, ki jih v zavetju univerzitetnih predavalnic ne uspejo pridobiti. Tako so ob prvih korakih na trg dela pogosto negotovi. Da bi vsaj delno pridobili vpogled, v to, kako življenje zares izgleda po koncu študija, in katera dodatna znanja so takrat še posebno uporabna, so se na včerajšnji konferenci “Življenje po faksu – si pripravljen?“, ki jo je izvedel Oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje ŠOUM, zvrstili številni gostje, ki so predstavili svoje poglede na poslovno življenje.

Študentje so najprej prisluhnili zgodbi Jerneja Pangeršiča, v kateri je povzel začetke svojih prizadevanj za študij v Ameriki. Ta je od njega zahteval izstop iz cone udobja, ko je moral zbrati potrebno šolnino. Prav zbiranje denarja ga je pri 22 letih, po vrnitvi iz Amerike, privedlo do mesta direktorja podjetniškega inkubatorja Katapult.

Zatem je svoje znanje delila še Ines Kuhta z ljubljanskega Inštituta za razvoj in inovacije, ki je študentom svetovala predvsem na področju reševanja medsebojnih konfliktov, dotaknila pa se je tudi nadzora stresa v delovnem okolju.

Življenje po faksu, 2. študentska konferenc | Jernej Pangeršič je povzel začetke svojih prizadevanj za študij v Ameriki.
Življenje po faksu, 2. študentska konferenca | Ines Kuhta – kako rešiti medsebojne konflikte.
Življenje po faksu, 2. študentska konferenca| Natalie Cvikl Postružnik je izvedla coaching delavnico ob podpori dveh kosmatincev.
Življenje po faksu, 2. študentska konferenc | Bojana Košnik Čuk, je predstavila osnove poslovnega bontona.

   

  Interaktivni delavnici

  Del popoldneva je bil namenjen tudi interaktivnima delavnicama mehkih veščin, med katerima se je vsak udeležil izbrane. Prva je potekala v sodelovanju s Socialno akademijo, ki združuje ljudi vseh generacij. Na njej so poskušali pomagati mladim pri uresničevanju njihovih potencialov. Med drugim so navzočim predstavili metode za razdeljevanje časa glede na njihove lastne prioritete.

  Drugo je vodila Natalie Cvikl Postružnik, ki je pred nekaj leti stopila na samostojno podjetniško pot. Z udeleženci je delila svoje znanje, pridobljeno v trenutnem podjetju Insights. Podjetje odkriva in poskuša odpravljati vzorce, ki posameznike zadržujejo v neprijetnih življenjskih situacijah. Pridružila sta se ji tudi dva kosmatinca, ki sta prisostvovala pri meditaciji in pogovoru.

  Za konec pa je še Bojana Košnik Čuk, mednarodno priznana strokovnjakinja s področja poslovnega protokola, predstavila osnove poslovnega bontona, ki, kot pravi, tiste, ki ga poznajo, naredi bolj samozavestne, s tem pa tudi uspešne v svetu posla.

  Udeleženci konference, ki je bila za vse študente Univerze v Mariboru brezplačna, so na goste lahko tudi naslovili vprašanja ali pa do njih stopili med odmori.

   

  Klara AVSEC
  Nejc VEHOVEC
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Klara Avsec

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button