GlasbaIzobraževanjePriložnostiŠtipendije

Te mika študij glasbe v ZDA? Kreže štipendije te peljejo na Akademijo za glasbo Thornton

Akademija za glasbo Thornton (Thornton School of Music) na Univerzi Južna Kalifornija (University of Southern California - USC) v Los Angelesu nudi možnost štipendij za slovenske študente.

Sredstva za štipendije (načeloma šolnina in stroški bivanja) so na voljo iz dveh skladov in sicer:

  1. Therese Kerže Cheyovich Endowment Fund ter
  2. The Frank Kerže and Florence Kerže – Dunphy Scholarship Fund for the Study of Music.

Sklad Therese Kerže Cheyovich Endowment Fund je namenjen v prvi vrsti dodiplomskim in podiplomskim slovenskim študentom klasične glasbe (stopenj BA, MA, ter doktorskim študentom in študentom specializacije – t.i. certificate) in sicer primarno študentom čela, kot glavnega inštrumenta.

Sklad Frank Kerže and Florence Kerže – Dunphy Scholarship Fund for the Study of Music je primarno namenjen slovenskim podiplomskim študentom glasbenih predmetov (magistrskim študentom, doktorskim študentom in študentom specialističnega študija – t.i. certificate).

Oba sklada sta bila ustanovljena na željo slovenske izseljenske družine Kerže v ZDA. Člani družine so del sredstev iz svoje zapuščine namenili slovenskim študentom za glasbeno izobraževanje na Univerzi Južna Kalifornija.

Priložnost je izkoristilo že kar nekaj slovenskih študentov različnih glasbenih smeri, nekateri izmed njih so se predstavili v naslednjem videu.

Kako se prijavim?

Kandidati, ki želijo pričeti s študijem na Akademiji za glasbo Thornton, USC v študijskem letu 2024 / 2025 morajo prijavo oddati praviloma do 1. decembra 2023 (točen datum preveri ob željeni smeri).

Seznam študijev, pogoji in obrazec za prijavo je objavljen na spletni povezavi tukaj. Za študente, ki prihajajo izven ZDA, so veljajo še pogoji, objavljeni na tej strani. 

Strošek prijave znaša 85 USD za dodiplomske ter 90 USD za podiplomske. Dodati je potrebno še 20 USD za posnetek.

 Prijavljeni, ki bodo v vlogi navedli, da prihajajo iz Slovenije, bodo avtomatično obravnavani kot kandidati za koriščenje sredstev iz Kerže skladov.

V kolikor se boš prijavil, to s kratkim e-mailom sporoči tudi na naslov slovenskega veleposlaništva v Washingtonu: sloembassy.washington@gov.si, saj te bo veleposlaništvo le tako lahko podprlo pri vodstvu univerze glede financiranja študija. Za morebitna dodatna vprašanja lahko pišeš tudi na nuska.zakrajsek@gov.si.

Občina Gorje
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button