Kultura

Ožuljeni jezik: zaključek slamovske sezone z gostoma iz Italije in Argentine

Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju s pesniškim društvom Slam zverine za zaključek tokratne sezone slamovske poezije pripravlja redni mesečni dogodek v torek, 13. junija 2023, s pričetkom ob 19.30 uri v BarCodi v atriju Vetrinjskega dvora.

V prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor pa bo istega dne med 13.30 in 18. uro potekala ustvarjalna in izobraževalna delavnica, ki jo bo vodil slamovski pesnik, urednik in predsednik italijanske lige za poezijo LIPS Sergio Garau. Avtor bo nastopil tudi na večernem dogodku, kot gost tokratnega Ožuljenega jezika pa bo nastopil tudi argentinski pesnik Ignacio Perini.

Sergio Garau (Sardinija, 1982) od leta 2001 piše in izvaja slamovsko poezijo, ureja knjige (pesniška zbirka: Maledizioni) in literarne kritike (Atti Impuri), prevaja poezijo, vodi delavnice, gosti dogodke ter deluje kot aktivni član pisateljskega kolektiva sparajurij. Osvojil je različne mednarodne nagrade na festivalih poezije in videopoezije (CROSSaward). Garau je osvojil naslov italijanskega pesniškega slam ekipnega prvaka v letih 2003 in 2016. Nastopal in objavljal je v sedemindvajstih državah po Evropi, Latinski Ameriki in Afriki. Bil je direktor evropskega slam prvenstva 2019 in je aktivni predsednik LIPS – Lega Italiana Poetry Slam. Njegove pesmi so bile prevedene v angleščino, španščino, nemščino, francoščino, portugalščino, češčino, poljščino in švedščino.

Argentinski pesnik, novinar in producent Ignacio Perini (Buenos Aires, 1984) je tudi urednik revije za uprizorjeno poezijo Revista B ter pobudnik pesniškega tekmovanja Virtual Bardo, ki uporablja družabno omrežje Facebook in kanal YouTube za živo in globalno podajanje poezije v realnem času. Perini je avtor dveh pesniških zbirk, “Dos historias de amor contadas con el diario del lunes” (Subpoesía, 2016) in “Loser” (Author’s edition, 2018).

Pogovor z gostujočima avtorjema bo vodil predsednik Pesniškega društva Slam zverine Matic Ačko.

Ožuljeni jezik bo kot običajno odprt za vse slamovske pesnice in pesnike, ki bi se ponovno ali prvič želeli predstaviti z izvirno, avtorsko poezijo. Prijave nastopajočih zbiramo na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin. Dogodek bo moderirala Mojca Frim, članica improligaške skupine Banda Ferdamana.

Vabljene in vabljeni na junijski Ožuljeni jezik in delavnico slamovske poezije!

MKC Maribor
MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button