ŠportZabava

Wanna Move: vadba v spremljavi slovenskega gina na Štuku

Na Štuku se je odvila skupinska telesna vadba, ki jo je vodila Polona Lampe (Kinesispolona). Da je bila vadba, namenjena domačim študentom in erazmovcem, prav posebna, pa jo je spremljala degustacija dveh slovenskih ginov.

Na Štuku se je odvil aktiven večer Wanna Move, ki je povezal športno aktivnost in pitje dobre pijače. Dogodek je organiziral Oddelek za mednarodno sodelovanje Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM). Za tako barvit dogodek so se odločili, saj študenti preveč časa preživimo neaktivno.

Sredin večer tako aktiven kot tudi zabaven

Tako so prijetno združili s koristnim in skrbi za zdravje dodali še zmerno noto zabave. Udeleženci so se na sredin večer v nizki pripravljenosti na gibanje zbrali v Štukovi dvorani, kjer je potekala vadba.

Štuk, gin, vadba, ŠOUM, Kinesispolona, Polona Lampe, Oddelek za mednarodno sodelovanje, vaje, gintonik, gin & tonic, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Limbay Gin, Gin Monologue
Vadbo je vodila kineziologinja Polona Lampe – Kinesispolona, na sliki desna.

Vadba se je začela s pozdravom organizatorjev in voditeljice vadbe, kineziologinje Polone Lampe (Kinesispolona). Ker so na dogodku sodelovali tudi študenti na izmenjavi Erasmus, je ta v celoti potekal v angleškem jeziku.

Polona Lampe je kineziologinja, ki je izkušnje s treniranjem nabirala tako pri nas, kot tudi v tujini. Zadnja leta se posebej posveča postrehabilitacijski vadbi, v Mariboru pa vodi tudi svoj studio.

Prvo pravilo: you need a glass of gin & tonic

Po uvodnem podajanju navodil so udeleženci začeli z ogrevalnimi vajami, da so se tako pripravili na vadbo, ki je sledila. Da je bila stvar bolj zanimiva, pa so pri (skoraj) vseh vajah v rokah morali držati kozarec gintonika ali kakšne druge pijače.

Štuk, gin, vadba, ŠOUM, Kinesispolona, Polona Lampe, Oddelek za mednarodno sodelovanje, vaje, gintonik, gin & tonic, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Limbay Gin, Gin Monologue
Vaje na vadbi Wanna move so se stopnjevale po težavnosti, a z njimi se je stopnjevalo tudi dobro vzdušje v dvorani Štuk.

Po uvodnih vajah za razmigovanje je sledil odmor za osvežitev kozarcev in razvrstitev v pare. Vadba se je nato nadaljevala v dvojicah, ves čas pa jo je spremljala pomirjujoča glasba.

Tako kot odličnost vzdušja je postopoma naraščala tudi intenzivnost vaj – te so bile vedno bolj zahtevne. Nihče izmed udeležencev pa ob tem seveda ni obupal. Ob koncu vadbe Wanna Move je sledilo še vabilo k zadnjemu kozarcu gintonika in druženje udeležencev.

Sara VOCOVNIK
Patrik KOCIPER
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button