FotoZabava

Kino pod zvezdami … v dvorani Štuku

Film Instant družina je nasmejal obiskovalce Kina pod zvezdami, a majsko vreme letos resnično ni naklonjeno dogodkom na prostem. Zato se je Kino pod zvezdami iz atrija Štuka preselil pod streho, v toplo in suho dvorano Štuk.

Da smo študenti ljubitelji filmov in kina, ni treba posebej poudarjati. Na Oddelku za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM so se zato odločili, da v sodelovanju z Mariboxom pripravijo projekcijo filma na prostem. Pravi filmski kino pod zvezdami. Na žalost jo je slabo vreme prestavilo v notranjost Štuka, zato nismo mogli uživati v zvezdah in toplem poletnem večeru. Smo pa toliko bolj uživali v suhem vremenu.

Kino je bil tudi dobrodelno obarvan, saj sta Maribox in ŠOUM poskrbela, da je ves izkupiček od prodanih vstopnic prejel Solidarnostni sklad. Štuk je temu znesku dodal še delež vsake prodane pijače v času projekta, skupaj pa so študentom Univerze v Mariboru omogočili lažje bivanje v Študentskih domovih.

Štuk je gostil Kino pod zvezdami. | Maribox je obiskovalce opremil z brezplačnimi pokovkami.
Obiskovalci so nestrpno čakali, kdaj se bo film začel. | Študenti so uživali ob ogledu filma. 
Člani Oddelka za socialna in zdravstvena vprašanja se počutijo kot družina. | Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM je poskrbel, da je izkupiček od vstopnic romal v dobrodelne namene.

  Kako nastane instant družina?

  Ob prihodu je vsakega obiskovalca pričakala vrečka brezplačnih pokovk, ki se je v študentskih rokah hitro izpraznila. Pri nekaterih še preden se je kino in predvajanje filma Instant družina sploh začelo.

  Družinska komedija govori o popolnem paru Pete (Mark Wahlberg) in Ellie (Rose Byrne) brez otrok, ki si zaželita družino. Razmišljati začneta o rejništvu, zato se prijavita na tečaj za rejniške starše. Ko ga opravita, je čas, da najdeta otroka, ki bi ga posvojila. Zaželita si najstnico Lizzy, ki pa jo lahko posvojita le skupaj z mlajšim bratom Juanom in sestro Lito.

  Nova družina se kmalu preseli v skupno hišo in takrat se začnejo težave Peta in Ellie. Skozi serijo smešnih in napornih dogodkov se naučita, da je življenje s tremi “instant” otroki težje, kot sta pričakovala. Mi smo se ob njunih zagatah pošteno nasmejali in ob čustvenih trenutkih na skrivaj potočili tudi kako solzo. Ves čas smo pa držali pesti, da se vse skupaj srečno konča.

  Film delno temelji na resnični zgodbi režiserja Seana Andersa, ki je s svojo ženo posvojil tri otroke. Njihove skupne trenutke je prenesel na platno in poskrbel za zabavno družinsko komedijo, ki je tudi na Štuk prinesla za celo paleto čustev.

  Kino pod zvezdami tokrat sicer ni potekal pod zvezdami, smo pa kljub temu ob dobri družbi, okusnih pokovkah in zabavnem filmu preživeli odličen večer. Naslednjič si želimo, da nam je naklonjeno le še vreme in bomo lahko resnično uživali pod zvezdami.

   

   Urška KUR
   Patrik KOCIPER
  ikona snemalec MariBox

  Urška Jakopin

  Urednica

  Sorodni članki

  Back to top button