FotoIzobraževanje

V prazničnem Trivia večeru smo izkusili vseh pet letnih časov

40 skupin se je pomerilo že na drugem Trivia večeru tega študijskega leta. Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je tokrat kviz osredotočila na vse štiri letne čase in na božič, ki je po mnenju nekaterih kar peti letni čas. Največ znanja je pokazala ekipa Taboritniki, ki je osvojila prvo mesto.

ŠOUM-ov Oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje je ponovno poskrbel za večer, poln zabave in iskanja najbolj bistroumnih študentov ali tistih, ki poznajo največ naključnih dejstev. Na Štuku so namreč organizirali še en Trivia večer, priljubljen študentski dogodek. ki je bil tudi tokrat zapolnjen do zadnjega kotička. Nanj se je lahko prijavilo 40 ekip, ki so lahko imele do štiri člane.

Kot običajno je kviz vodil znan ŠOUM-ov voditelj dogodkov, Vid Hrovat. Trivia večer je tokrat vseboval 5 sklopov vprašanj s tematiko vsakega letnega časa in božiča. Sklopi so imeli različno število vprašanj, ponavadi po 10,  da nam praznični duh ni ušel, pa jih je božič vseboval kar 16. Prvim štirih sklopom sta sledili dodatni dve ŠOUM vprašanji, vezani na delovanje organizacije.

Japonske češnje in začetek pomladi

Najprej smo se odpravili v toplejši čas. Ugotovili smo, da so sakure japonske češnje, ki zaznamujejo začetek pomladi. Spomnili smo se, da je Lent nekoč pomenil pomlad, kar pa je tudi naslov Vivaldijeve skladbe. Vprašanja imajo pogosto tudi audio ali video podlago, zato smo Vivaldijevi skladbi lahko tudi prisluhnili. Kmalu smo že pristali v poletni vročini, ki je, kot smo ugotovili, v Sloveniji znašala največ 40,8 stopinj Celzija. Zapeli smo si Poletje v školjki in se vprašali po njenem izvajalcu.

Od Cvetja v jeseni do Bele snežinke

V jesen smo zakorakali s pomočjo Ivana Tavčarja in njegovega Cvetja v jeseni. Ali poznaš kitajski Moon oz. mooncake festival? Kaj pa, kdo je prvi slavil Noč čarovnic? To so bili Stari Kelti, da ne bo pomote.

trivia, kviz, trivia na štuku, trivia night, štuk, šoum, oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje, vid hrovat, pomlad, poletje, jesen, zima, božič, prazniki, praznično vzdušje, letni časi, pet letnih časov, začetek pomladi, poletje v školjki, vivaldi, ledeno kraljestvo, noč čarovnic, zima prihaja, lent, taboritniki | Na Trivia večerih nikoli ne manjka piva in prigrizkov.
trivia, kviz, trivia na štuku, trivia night, štuk, šoum, oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje, vid hrovat, pomlad, poletje, jesen, zima, božič, prazniki, praznično vzdušje, letni časi, pet letnih časov, začetek pomladi, poletje v školjki, vivaldi, ledeno kraljestvo, noč čarovnic, zima prihaja, lent, taboritniki | Tekmovalci odgovore napišejo na liste, ŠOUM ekipa pa jih točkuje.
trivia, kviz, trivia na štuku, trivia night, štuk, šoum, oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje, vid hrovat, pomlad, poletje, jesen, zima, božič, prazniki, praznično vzdušje, letni časi, pet letnih časov, začetek pomladi, poletje v školjki, vivaldi, ledeno kraljestvo, noč čarovnic, zima prihaja, lent, taboritniki | Kviz je osvojila ekipa, imenovana Taboritniki.

  Prihod zime smo proslavili s poimenovanjem junakov Ledenega kraljestva in recitiranjem znane fraze iz Igre prestolov “Zima prihaja”. Nato smo pa se kaj kmalu preselili v praznični čas. Iz dvorane smo z različno božično glasbo in filmi pregnali vse “grinche”. Spomnili smo se tudi imen Božičkovih jelenov in da na Finskem  obstaja tradicija, kjer ljudje na božični večer prižigajo sveče na grobovih bližnjih.

  Ponovno je potekal dodatni dvoboj

  Kot se Vid Hrovat rad pošali, je za drugo mesto potekal boj do smrti oz. do tega, kdo prvi odgovori na vprašanje. Pomerila sta se ekipi Jabolko in Kosov memorial, ki sta ju zastopala Timon in Janez. Oba tekmovalca sta sicer imela težave s poimenovanjem Nočne more pred božičem, toda drugo mesto je osvojila ekipa Jabolko, Kosov memorial so zato zasedli tretjo mesto. Zmagala pa je ekipa Taboritniki. Vse tri ekipe so osvojile razne praktične nagrade sponzorjev.

   

  Mojca KUPČIČ
  Patrik KOCIPER

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button