FotoIzobraževanje

Trivia večer nas je popeljal skozi preteklost, sedanjost in prihodnost

Z novim semestrom je ŠOUM poskrbel tudi za vrnitev trivia večera. Tokrat se je kviz osredotočil na dogodke iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Možgančke je razgibalo 40 skupin, saj so se prijave na kviz tudi hitro zapolnile.

Prvi trivia večer v študijskem letu 2019/2020 se je imenoval “Travelling through time”, saj se je osredotočal na dogodke iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Kot običajno je bil sestavljen iz šestih sklopov vprašanj. V vsakem sklopu je bilo 10 vprašanj, vsak sklop pa je vseboval še bonus ŠOUM vprašanje, vredno kar 2 točki.

Trivia večer je priljubljen dogodek, ki ga organizira ŠOUM-ov Oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje. Kot že nekaj prejšnjih, ga je tudi tokrat vodil Vid Hrovat. Prijave so se hitro zapolnile, kar pomeni, da je sodelovalo 40 skupin, v katerih so lahko bili do 4 člani.

Potovali smo iz preteklosti do prihodnosti

Najprej smo šli daleč, daleč nazaj, v prazgodovino, kjer je beseda tekla o izumrtju dinozavrov. Ob znanem animiranem filmu smo se spomnili na ledeno dobo. Si vedel, da je bila človekova prva domača žival pes?

Skupina, ki je osvojila največ točk, se je imenovala Davidova jajca.

Nato smo z Gutenbergom pristali v srednjem veku. Ali veš, katera znana slovenska gradova sta bila zgrajena v srednjem veku? Kaj pa kdo je odkril Ameriko? Z mislimi še vedno globoko v zgodovini smo prešli na drugo svetovno vojno. Ob tej bolj žalostni temi smo razmišljali o genocidu in prvem koncentracijskem taborišču. S pomočjo znane igre Call of Duty smo se spomnili, da so bile države v drugi svetovni vojni razdeljene na Zaveznike in Sile osi.

Osemdeseta, dvatisoča in danes

S pomočjo kultne risane serije, Simpsonovih, smo zapluli v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Razmišljali smo o tem, kdo je igral Freddyja Mercuryja v novem filmu o priljubljeni skupini. Še vedno v televizijskih vodah smo se spomnili še na to, v kateri epizodi Vojne zvezd je Darth Vader razkril, da je Lukov oče.

Kako se je imenoval planet, na katerem poteka film Avatar? Katero mesto je Petra Majdič osvojila na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010? Koliko sezon je imela Naša mala klinika? Ali bi znal odgovoriti na kakšno vprašanje iz naslednjega sklopa, kjer je beseda tekla o prejšnjem desetletju?

Za še en odličen večer je poskrbela ekipa Oddelka za univerzitetno politiko in izobraževanje ŠOUM.

Na koncu smo se vrnili v sedanjost in razmislili tudi o prihodnosti. Pomislili smo o tem, kdo je bil trener, ki je našo odbojkarsko reprezentanco pred kratkim popeljal na odlično drugo mesto v Evropi. Čisto ob koncu smo se pa še spomnili, kako je ime trenutno zelo popularni švedski aktivistki.

Tretje mesto določil dodaten boj

Za tretje mesto sta se dodatno spopadli skupini APZ in Baby shower, ki sta se sicer rahlo zmedli ob dejstvu, da je Antarktika največja puščava na svetu. A na koncu je zmagala ekipa APZ. Drugo mesto so osvojili Termonuklearni, nagrado za največ znanja o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, pa je osvojila skupina, imenovana Davidova jajca.

 

Mojca KUPČIČ
Boris OČKERL

Celoten Trivia night – »Back in Time«

Mojca Kupčič

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button