Zabava

10 super aktivnosti, ki jih lahko počneš na prost dan

Večina ljudi proste dneve izkoristi za pospravljanje, nujna gospodinjska opravila ali pa za obisk najbližjih. Če si med tistimi, ki so do oktobra še doma ali pa se ti obeta kak prost dan v študentski službi, ga lahko izkoristiš in preizkusiš katero izmed spodnjih aktivnosti.

Do konca preberi knjigo

Izklopi socialna omrežja, pospravi računalnik, skrij TV daljinec in prost dan preživi med knjižnimi vrsticami. Preberi tisto knjigo, ki te že tako dolgo gleda s police in jo dokončaj v le enem dnevu.

Na zemljevidu izberi kraj in se odpravi na enodnevni izlet

V Sloveniji lahko pravzaprav izbereš katerikoli kraj in ta bo primeren za enodnevni izlet. Napiši seznam stvari, ki bi jih tam lahko počel in si privošči mini počitnice. Za več zabave povabi še prijatelja.

Bodi gostitelj filmskega maratona

Star Wars maraton? Ali pa morda filmski maraton Jamesa Bonda ali Bridget Jones? Speci kokice, pripravi dovolj pijače in povabi prijatelje. Vključiš lahko tudi pivske igrice in dan bo minil v trenutku.

prost dan
Prost dan lahko izkoristiš za filmski maraton in druženje s prijatelji.

Odpravi se na “fotošuting”

Če pri roki nimaš fotoaparata, bo zadostoval tudi telefon. Odpravi se na sprehod po okolici svojega doma in poskušaj ujeti stvari, ki bi jih vsak drug dan spregledal. Pri tem ne glej v telefon, ker boš ponovno vse spregledal. Opazuj okolico.

Določi limit in pojdi nakupovat

Nakupovanje z limitom je dober način, da si privoščiš nekaj novega brez, da bi imel na koncu slabo vest. Poskušaj zapraviti točno toliko, kot ti narekuje tvoj “budget”.

Skuhaj nekaj, kar si vedno želel poskusiti

Prost dan izkoristi za kuhanje novega in zakompliciranega recepta, ki si ga že tako dolgo želiš preizkusiti. Če ti sestavine dopuščajo, skuhaj kar celotni pethodni meni in se nekoliko pocrkljaj.

hrana
Za en dan postani vrhunski chef in skuhaj nekaj novega.

Nauči se nekaj novega

Si vedno želel obvladati kitajščino? Morda je danes dan, da se naučiš prvih besed novega jezika. Morda želiš začeti s šivanjem, pletenjem ali slikanjem – Youtube je prava zakladnica novih znanj.

Obišči muzej ali galerijo

Zagotovo poznaš Pokrajinski muzej in Umetnostno galerijo. Kaj pa muzej Trafika? Galerijo Media Nox? Preveri, kaj še lahko obiščeš v Mariboru. Če pa ne živiš v mestu, se lahko odpraviš v virtualne muzeje po celem svetu.

Organiziraj degustacijski izlet

Povabi prijatelje in odpravite se na degustacijski izlet po svojem kraju. Ocenjujete lahko sladolede, tortice, vino, domače sokove ali pa morda hamburgerje. Izbire je veliko.

Dan preživi športno

Nauči se novega plesa s pomočjo Tik Toka, uživaj v jogi ali pilatesu preko Youtuba. Pojdi na sprehod do bližnjega jezera ali pa na kolo do svoje najboljše prijateljice. Tako boš svoj prost dan preživel aktivno in zdravo.

 

UJ / DOSTOP.si
Unsplash

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button