NoviceŠport

Na noge! Za boljše življenje se 19. februarja odpravljamo na Urban

Na noge! je pohodniški projekt, ki želi v rekreaciji združiti vse slovenske generacije – od najmlajših, družin vse do tistih v zrelih letih, a po srcu mladih. Pohodništvo je ena najosnovnejših in najprijetnejših oblik rekreacije, še posebej, če se na tovrstnih prireditvah zbere velika množica ljubiteljev pohodništva. S projektom želijo organizatorji vsaj dvakrat letno na noge spraviti množico ljudi, ki pa bodo s svojo udeležbo na prireditvi prispevali tudi k humanitarnemu projektu. Zato pozivajo: »Slovenija, na noge!«

Tokrat zbirajo prispevke za očeta samohranilca in petošolca iz Maribora

V izjemno majhnem in vlažnem stanovanju zakonski par več let sanja o otroku, a ga z ženo zaradi zdravstvenih težav zelo, zelo dolgo nista mogla imeti. Pred 10-imi leti vendarle dobita sina. Mož je delal kot gradbeni mojster po cele dneve na različnih lokacijah po Sloveniji dolgih 27 let, mama je bila doma in skrbela za njunega sinka.

Zaradi  dolgotrajnega napornega dela in  dvigovanja težkih bremen se je očetu začela sesedati hrbtenica in ker ni mogel več opravljati tega dela, so ga prerazporedili na drugo delovno mesto, kjer je zaslužil veliko manj. Šel je na operacijo hrbtenice, zaradi zapletov pri operaciji se mu je stanje še bolj poslabšalo, tako ni mogel več delati.

Na pohodih od leta 2012 naprej so s pohodniki zbrali že preko 50.000 evrov za družine v stiski.

Dolgotrajna rehabilitacija je bila zaradi okužbe le delno uspešna, zaradi dodatne okužbe so mu odrezali tudi prsta na nogi, tako da sedaj tudi zelo težko hodi. Denarja je bilo zaradi bolniških vedno manj, vedno težje so shajali iz meseca v mesec. Ostal je brez službe. Dolgovi so se vedno bolj nabirali. V tem času ga je zapustila tudi žena, postal je oče samohranilec. Zaradi duševne stiske je pristal na zdravljenju, še vedno čuti posledice bolezni, tudi s hrbtenico ni nič bolje. Moral bi na novo operacijo, a ga zdravniki zaradi oslabljenega imunskega sistema ne upajo operirati.

A kljub vsem zdravstvenim težavam in pomanjkanju ves čas skrbno bdi na sinom, petošolcem, ki je zaradi zapletov pri porodu dolgotrajno bolan otrok in ima tudi učne težave. Iz meseca v mesec zelo težko shajata, ne moreta si privoščiti ničesar, saj so se nabrali dolgovi iz prejšnjih let (položnice, elektrika, pralni in sušilni stroj …), pa tudi zdravila, ki se ne dobijo na recept, veliko stanejo.

Se vas je zgodba dotaknila?

Ali lahko skupaj naredimo nekaj za boljše življenje sočloveka? Zato vas pozivamo: NA NOGE!

Termin: nedelja, 19. februar 2023

Štart: med 8.30 in 10.00 pod cerkvijo v Kamnici

Trasa:  Kamnica – Medič – Šober – Urban

Cilj: med 11.00 in 12.30 na Sv. Urbanu (vinotoč Jošt)

Načini darovanja v tokratni akciji:

1. pošljite SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919 (s tem darujete 5 eur)
2. ali darujete sodelavkam Karitas Kamnica na znanem zbirnem mestu pod cerkvijo v
Kamnici, 19. februarja, med 8.30-10.00
3. ali nakazilo na TRR: Nadškofijska Karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM d. d., Referenca , sklic: SI00 291450
Namen nakazila: NA NOGE

Če 19. februarja ne boste uspeli na Urban, lahko kljub temu že danes darujete 5 evrov za družino v stiski, če pošljete SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919. Najlepša hvala.

Vse informacije najdete na spletni strani www.nanoge.si

Vsi udeleženci, ki uspešno opravijo s pohodom in prispevajo v humanitarni sklad vsaj 1 evro sodelujejo v nagradnem žrebanju za nagrade sponzorjev. Glavna nagrada: paket za dve osebi v hotelu Mangart v Bovcu in druge lepe nagrade.

Posebno presenečenje

Prvih 300 pohodnikov, ki bo prispevalo vsaj 2 evra za družino v stiski, prejme na štartu še slastni pustni krof!

V idiličnem zimskem okolju, med Kamniškimi vinogradi, se v 19.februarja nadejamo med 500-700 pohodnikov in obilo dobre volje, saj bi s tem lahko zbrali čim več sredstev za družino v stiski.

Na noge
Mediaevent

Sorodni članki

Back to top button