BivanjeNovice

Študentski tolar: za denarno pomoč se lahko prijavijo tudi mariborski študenti v stiski

Fundacija Študentski tolar je objavila razpis za denarno pomoč študentom v stiski, ki ga pripravljajo v sodelovanju s Škisovo tržnico 2023.

Namen poziva Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani, ki je nastal kot del sodelovanja z Zvezo ŠKIS pri izvedbi Škisove tržnice v letu 2023, je reševanje trenutne socialne stiske študentov.

Prijavijo se lahko študenti, ki imajo status študenta v študentskem letu 2022/2023 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji ali slovenski državljani, ki imajo status študenta v študijskem letu 2022/2023 v tujini.

Do denarne pomoči bo upravičenih 75 prosilcev, ki bodo prejeli največ točk. Posamezni študent v socialni stiski lahko prejme nepovratna sredsta v višini 200 evrov.

Vse informacije se nahajajo v razpisu, ki ga je pred prijavo potrebno pregledati in se nahaja na spletni strani Študentskega tolarja. Tam lahko najdeš tudi prijavni obrazec.

Rok za prijavo je 9. junij 2023.

Za študente Univerze v Ljubljani so odprti tudi razpisi tudi za:

  • subvencionirane strokovne tečaje (tečaj slovenskega znakovnega jezika, mala vrata retorike, LinkedIn delavnica, tečaj kreativnega pisanja, osnovni tečaj šivanja, tečaj desetprstnega slepega tipkanja, digitalno oglaševanje),
  • subvencionirane jezikovne tečaje (več kot 50 tečajev in stopenj),
  • brezplačno lektoriranje diplomskih in magistrskih del,
  • brezplačno psihosocialno svetovanje,
  • Erasmus+ mladinske izmenjave in treningi.

Več informacij o naši organizaciji se nahaja tukaj.

Fundacija Študentski tolar
Fundacija Študentski tolar, arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button