NoviceŠport

LoveRun tudi v Mariboru: za ljubezen teklo več kot 300 ljudi

Maribor se je letos prvič pridružil športni misiji ljubezni LoveRun. Tako so mariborski tekači z istim namenom in ob istem času tekli s še 5 mesti v regiji. Na hladno, a s sončkom obsijano nedeljsko dopoldne je pri nas teklo okoli 330 ljudi.

Na sončno nedeljsko dopoldne so se pred Ledno dvorano v Mariboru začeli zbirati ljubitelji teka. In ob 11. uri se je začel tek LoveRun – pri nas tokrat prvič. Okoli 330 prijavljenih tekačev, ki so se lahko prijavili tako posamezno kot tudi v parih, je odteklo 5 kilometrov dolgo traso.

Mariborski navdušenci v teku pa v svoji tekaški zabavi niso bili sami. Ob istem času se je tek LoveRun začel tudi v petih drugih mestih v regiji. Tek ljubezni se je letos prvič razširil v šest mest in s tem v tri države. Tekli so namreč tudi v hrvaškem Zagrebu, Zadru, Vukovarju in Poreču ter v črnogorski Podgorici.

Tekmovalci so se na tek lahko prijavili posamezno ali v parih, kljub bližajočem se prazniku zaljubljenih, pa pari niso bili omejeni na romantično ljubezen. Organizatorji so k prijavi vabili vse vrste ljubezni – romantično, družinsko, prijateljsko – samo, da je ljubezen!

Za izvedbo mariborskega dogodka je poskrbel ProTime, uradni časomerilec vseh tekaških dogodkov, ki je tudi poskrbel za celoten prijavno informacijski sistem za vse teke serije LoveRun. Na vseh lokacijah je skupno teklo kar 1500 tekačev in po dogodku so bili poleg posameznih rezultatov po lokacijah objavljeni tudi rezultati vseh lokacij skupaj.

LoveRun, LoveRun Maribor, tek, šport
Trasa našega mesta je potekala v okolici mariborskih športnih objektov na Taboru.

Čas dneva dosežen v Mariboru

Najboljši čas dneva (izmed tekačev vseh šestih mest) je dosegel Ivan Bulić, ki je na cilj prišel s časom 15:27. V Mariboru sta mu sledila Dejan Preindl (16:58) in Tomaž Rep (17:01). Prva tri mesta med ženskimi tekmovalkami pa so pri nas pritekle Sara Štumberger (18:33), Sara Navodnik (19:08) in Andreja Gorčan (19:34).

Razglašeni pa so bili tudi najboljši pari. V ženski dvojici sta bili najhitrejši Bejži banda, v moški Gorenjska naveza 2xs, v mešani zasedbi pa Oko plavo. Med vsemi športniki smo opazili tudi kakšnega štirinožnega tekača, ob prihodu v cilj pa so najbolj zaljubljeni izmenjali tudi kakšen poljub. Ne glede na razvrstitev pa so vsi tekači ob na cilju dobili simpatično skodelico, s katero so si lahko privoščili čaj in energijo povrnili s krofi.

LoveRun, LoveRun Maribor, tek, šport
Namen teka je bil ustvarjanje nepozabnih spominov.

Dress code dneva: ljubezen

Začetek LoveRun-a izvira v Zagrebu, kjer se je začel kot zabaven način praznovanja valentinovega v sklopu Triatlon kluba Swibir. A je nato hitro prerasel v odprto tekmovanje za vse, ki želijo ob valentinovem ljubezen praznovati tudi tako. Prva tekma se je izvedla leta 2020, ko je za ljubezen teklo 500 tekačev. Organizatorji so se zaradi odlične energije in narave dogodka, ki promovira druženje, zdravo življenje in ljubezen, ter velikega zanimanja zdajšnjih partnerjev odločili, da letošnji tek preraste začetne meje. In tako je za ljubezen letos teklo že šest mest.

Ob prvi mariborski izvedbi teka LoveRun so organizatorji izrazili veselje ob uspehu letošnje sveže zgodbe in povedali, da bo dogodek v prihodnje zagotovo še prerasel svoje trenutne okvirje.

Sara VOCOVNIK
Lara KOCBEK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button