Kultura

V Leipzigu so postavili tri avtomate s slovensko poezijo

V Leipzigu so danes, ob začetku meteorološkega poletja, postavili tri avtomate za poezijo s pesmimi avtoric in avtorjev iz Slovenije, Avstrije in Leipziga. Avtomati bodo postavljeni približno leto dni.

Ideja in koncept je plod pesnika in pisatelja Matthiasa Göritza, trenutno profesorja kreativnega pisanja v Louisani v ZDA. Profesor je odprtje projekta 1. junija tudi moderiral, so sporočili iz Literarne hiše (Literaturhaus) v Leipzigu.

Postavili bodo tri avtomate za poezijo s pesmimi avtoric in avtorjev iz Slovenije, ki je gostujoča država Frankfurtskega knjižnega sejma leta 2023, Avstrije, ki je gostujoča država Leipziškega knjižnega sejma leta 2023, in Leipziga.

Avtomate bodo za približno leto dni postavili v mestno knjižnico, v Schaubühne Lindenfels in v Haus des Buches. S pritiskom na gumb bodo po principu žvečilnih avtomatov zainteresiranim izvrgli pesmi za 50 centov.

Iz Slovenije se bosta s svojimi pesmimi predstavljala Tone Škrjanec in Ana Pepelnik, iz Avstrije pa Andreas Unterweger in Gerhild Steinbuch. Sodelujoči pesniki iz Leipziga so Pia Birkel, Carl-Christian Elze, Martina Hefter, Anja Kampmann, Sascha Kokot, Jan Kuhlbrodt, Ronya Othmann, Kerstin Preiwuss, Bertram Reinecke, Lara Rüter, Jörg Schieke, Andra Schwarz, Johanna Schwedes in Sibylla Vričić Hausmann.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button