GlasbaKulturaPriložnosti

Plešeš, rapaš, DJ-aš, ustvarjaš beate ali grafite? Prijavi se na hip hop natečaj

Natečaj Mladi Rapetek izhaja iz koncertnega cikla Rapetek – edinega rednega mesečnega hip hop dogodka v Sloveniji, s katerim Društvo Kapa v ljubljanskem klubu Gala hala že dvajseto leto zagotavlja kakovosten koncertni in DJ program.

Natečaj Mladi Rapetek spodbuja jezikovno, glasbeno, likovno in plesno ustvarjalnost. S sodelovanjem bodo mladi pridobili nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja, soustvarjali bodo z vrstniki ter skozi prakso spoznavali hip hop kulturo.

Kdo lahko sodeluje?

Na natečaj se lahko prijavijo dekleta in fantje od 5. razreda OŠ dalje ter srednješolci kot posamezniki ali s skupino.

Sodeluješ lahko v naslednjih kategorijah:

  • Rap: Prijaviš se z videoposnetkom rapanja, posnetega z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.
  • Beatbox: Prijaviš se z videoposnetkom beatboxanja, posnetega z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.
  • DJ-anje: V prijavi pošlji internetne povezave na tri raperske skladbe na YouTubu, ki so ti najbolj všeč ali povezave na tri DJ-je vzornike.
  • Beatmaking: Pošlji posnetek glasbene podlage, ki si jo izdelal sam.
  • Ples: Pošlji video hip hop svoje koreografije, posnete z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.
  • Grafitiranje: Pošlji fotografije 3 skic, ki si jih narisal sam.

Kako se prijaviš?

Izpolnjeno prijavnico skupaj z video posnetki, povezavami, skicami in slikami prek Wetransferja, Dropboxa, povezav na YouTube ali s pomočjo drugih platform za datoteke večjega formata pošljite na naslov mladi.rapetek@gmail.com do vključno 23. aprila 2023.

Žirijo sestavljajo: Katarina Deskovič (vodja kluba Gala hala, producentka projekta), Luka JeločnikDJ Kpow (DJ), Borja MočnikBorka (DJ in producent), Žiga ŽmavcZhiga (beatboxer), Sandi Abram (grafiter), Mirko Grozny (raper) in Sara Poček Conde (plesalka). Sestala se bo 25. aprila 2023 in izbrala nagrajence, ki bodo o izboru obveščeni do 28. aprila 2023 po e-pošti.

Najboljše avtorje/skupine bodo povabili na brezplačni delavnici, ki bosta z mentorji iz vsake kategorije potekali v maju 2023. Teden dni po delavnicah bodo nagrajenci v pozno popoldanskih urah nastopili na Letnem odru Gala hale z javno sklepno prireditvijo.

Preostale informacije o delavnicah, zaključnem nastopu in žiriji, pa najdeš na tej povezavi.

Gala hala
Gala hala

Sorodni članki

Back to top button