Glasba

Spet sem si zaspal – DEMM v novem komadu o zaspancih

Zaspati? Zaspati se? Ne, DEMM pravijo zaspati si! Jezikovna norma in živ jezik se mnogokrat razlikujeta in tokrat se razlikujeta konkretno! A DEMM se s tem ne obremenjujejo in pojejo tako, kot govorijo! In tokrat pojejo o problemu zaspancev v novem komadu 'Spet sem si zaspal'!

‘Spet sem si zaspal’ je čisto svež, tretji komad mladeničev iz krajev pod Bočem. DEMM si v samorefleksivnem komadu očitajo, da preveč spijo oz., da prevečkrat zaspijo in prespijo tudi kaj važnega in pomembnega.

Še en izpovedni komad, ki tokrat s samoironijo gleda na lastno nezanesljivost, lenobo, na spanje. No, ali pa ne. V podtonu se DEMM s komadom naslanjajo tudi na FoMO oz. po naše strah pred zamujenim. Izrazom, ki popisuje anksioznost, ki nas popade, če nismo del videnega dogajanja na družbenih omrežjih. Ko se nam zdi, da svoj čas mečemo stran. Eni s spanjem, drugi s čim drugim. Ampak včasih je bolje, da za svojo srečo pač spimo.

DEMM

Ne glede na to, kaj pravijo drugi; naj ima vsak svoje letne čase. DEMM v svoji muziki dobro popisujejo coming of age teme. S svojo prvo skladbo ‘Za tebe v torek ne obstajam’ so se lotili študentskih torkov, z ‘Mislim pač, okej?’ so se spraševali, kako izraziti svoje misli in jih prenesti v govor, tokrat pa DEMM raje spijo, čeprav s cmokom v grlu.

24 ur za videospot

Za nov komad so DEMM pripravili tudi videospot. Tudi tega so snemali sami, za to pa so potrebovali točno 24ur, saj so snemali tako zgodaj zjutraj kot pozno zvečer. DEMM pravijo, da jim naredi-si-sam način ustvarjanja videospotov zelo ustreza; ideje preigravajo sami, probleme, ki nastajajo, rešujejo sproti in skupaj. Vedno pa so pri snemanju spotov del širše ekipe njihovi prijatelji – nekdo posodi snemalno opremo, kdo drug stanovanje, tretji pisarno, četrti nastopa v spotu …

Boombox
Boombox

Sorodni članki

Back to top button