Bivanje

Inovacije in trendi v notranjem oblikovanju

V zadnjih mesecih smo veliko časa preživeli doma, zato smo tudi več razmišljali o opremi in ureditvi svojega doma. Zato ne preseneča, da so proizvajalci in prodajalci pohištva opazili povečanje spletnega iskanja pohištva za dom in vrt. Za vas zbrali nekaj trenutnih trendov na področju notranje opreme in nasvete, kako jih uvesti v vašem domu.

Narava v sobi

Biofilna smer notranje opreme in arhitekture temelji na posnemanju zunanjega sveta. Vključuje materiale, barve in teksture, ki jih lahko najdemo v naravi. Na primer, v svoje načrte za notranjo opremo vključite odtenke zelenih, bež in zemeljskih tonov ter materiale, kot so les, kamen ali ratan. Ti materiali in barve so utelešeni pod konceptom vrtne sobe, kar dosežemo z ustvarjanjem majhne oaze rastlin različnih vrst in velikosti. Zemeljski toni in materiali, kot sta les ali kamen, so bili nekoč rezervirani le za vrtne prostore. Danes pa se odlično vključujejo v dnevne sobe in spalnice ter ustvarjajo neustavljivo harmonijo prostora.

Večnamenski prostori in pohištvo

Z naraščajočo priljubljenostjo učenja in dela od doma so večnamenski prostori postali eden vodilnih trendov, ko gre za notranje oblikovanje. Koncept odprtega prostora je nadomestil strogo ločene prostore, tehnološke inovacije pa čedalje bolj postajo spoj elegantnega oblikovanja in vrhunskih funkcij. Tako tudi televizorji niso več samo v funkciji prikazovanja vsebin, ampak zdaj njihov videz vizualno obogati vsak prostor. Nedvomno to velja za Samsung The Serif, ki je letos prejel tudi prestižno iF Design Awards nagrado v kategoriji izjemno produktno oblikovanje. Oblikovala sta ga francoska oblikovalca brata Burula. Odlično se zlije z okolico in poda prav vsakemu prostoru.

Bogastvo vzorcev

Inovacije in trendi, Biofilna smer, opremi, dom, oblikovanje, Bogastvo vzorcev, samsung, trendi, inovacije,

V kopalnici se pogosto sproščamo po vsakodnevnem delu, zato je za mnoge to najljubša soba v stanovanju. Tako kot v modnem svetu lahko tudi pri opremljanju kopalnice izbirate med preprostostjo in minimalizmom ali vedrimi in bogatimi vzorci. Tako je na primer samostoječa kopalna kad luksuzna podrobnost. Kombinacija različnih vzorcev, kot so črte, cvetlični in geometrijski vzorci, pa bodo v vaš zasebni wellness prostor vnesli svežino.

Povežite nezdružljivo

Letošnje leto bo zaznamoval tudi tako imenovani velik milenijski slog, ki je kombinacija modernega oblikovanja in retro elementov. S tem v mislih lahko raziščete podstrešja, garaže ali obiščete sejme in prodajalne starin. V svoj dom vključite tudi modro barvo, ki jo je organizacija Pantone Color Institute izbrala za barvo leto.

Trendi se med seboj razlikujejo, vendar je najbolje, da jih združite na popolnoma svojevrsten način. Sledite svojemu notranjemu glasu, dodajte ustvarjalnost in rezultat vas bo presenetil.

 

 IH / Grayling Slovenija
 Grayling Slovenija

Sorodni članki

Back to top button