Življenjski slog

7 majhnih navad, ki veliko povedo o tvoji osebnosti

Iz naključnih majhnih navad in gibov, ki jih delamo nezavedno, lahko razberemo našteto stvari. Na videz nepomemben stisk roke in nedolžno igranje z lasmi lahko pozornemu opazovalcu povesta marsikaj o tvoji osebnosti. Kaj o vsem tem pravijo strokovnjaki za vedenje?

Pri ljudeh, ki jih dobro poznamo, dobro poznamo tudi njihove nezavedne gibe in obnašanje. Kaj pa malenkosti povedo o tem, kakšna je njihova osebnost? Naše majhne navade o tem razkrivajo veliko več kot bi pričakovali.

Kako obrneš rolico toaletnega papirja

Večna bitka o tem, v katero smer je potrebno obesiti rolico papirja, sega veliko globlje. Terapevtka dr. Gilda Carle trdi, da lahko na podlagi te preference pove veliko o naših osebnostnih lastnostih. Na podlagi 2000 anketirancev je odkrivala povezavo med obračanjem rolic in vztrajnostjo ljudi. Tisti, ki rolice obrnejo navzgor, naj bi bili vztrajnejši. Njihova odločnost gre tako daleč, da v gosteh navzdol obrnjeno rolico pogosto sami obrnejo navzgor, saj jih “podrejena” postavitev iritira.

Izbira obutve

Tudi na podlagi obutve se da zelo dobro oceniti lastnosti osebe, ki čevlje nosi. Tisti, ki prisegajo na ugodno obutev, naj bi bili zelo prijetni. Gležnjarji nakazujejo agresivnost, novejši in zelo dobro ohranjeni čevlji pa so lahko znak tesnobnosti ali posesivnosti.

Tvoj stisk roke

Psihološke raziskave kažejo, da lahko tvoj stisk roke znatno vpliva na to, kako te ostali dojemajo. Udeleženci raziskav z odločnejšimi stiski rok so bili v večini bolj pozitivni in ekstrovertirani, tisti z ohlapnejšimi prijemi pa bolj sramežljivi in nevrotični. Poskrbi, da bo tvoj prihodnji stisk roke izžareval tvojo močno osebnost.

Vedenje, navade, osebnost, odločnost, izbira obutve, raziskave, grizenje nohtov, prehranjevalne navade, točnost
Z odločnim stiskom roke pokaži, da si zaupanja vredna in odločna oseba.

Kako delaš svoje selfieje

Tudi tvoj Instagram lahko razkrije marsikaj o tvoji osebnosti. Singapurski raziskovalci so ugotovili, da se bolj prijazni ljudje običajno fotografirajo od spodaj. Ljudje, ki se na selfiejih široko smejijo, so bolj odprti za nove izkušnje, duck face pa kaže na nervozo. Še en razlog, zakaj se temu trendu izogniti …

Nervozni tiki

Grizenje nohtov in podobne ponavljajoče “tike” znanstveniki imenujejo telesno usmerjena ponavljajoča se vedenja (BFRB). Glede na raziskave, kjer so opazovali, kako se ljudje obnašajo v zelo neprijetnih, prijetnih in dolgočasnih situacijah, so ugotovili naslednje: ljudje, ki kompulzivno grizejo nohte in navijajo lase okoli prstov, se nagibajo k perfekcionizmu, saj s tem poskušajo pomirjati dolgčas, nervozo in nezadovoljstvo.

Tvoja točnost

Pravočasnost naj bi bila zelo natančna ocena pozitivnih značajskih lastnosti. Točni ljudje so bolj vestni in prijazni, medtem ko prezgodnje prihajanje povezujejo z nevrotičnostjo. Kronični zamudniki so nasploh bolj sproščeni ljudje.

Vedenje, navade, osebnost, odločnost, izbira obutve, raziskave, grizenje nohtov, prehranjevalne navade, točnost
Kako točen pa si ti na svoje zmenke?

Prehranjevalne navade

Smo, kar jemo. Očitno pa smo tudi to, kako jemo. Kaj o nas povedo naše prehranjevalne navade? Počasni jedci so običajno ljudje, ki strastno cenijo življenje in radi obvladajo situacije. Hitri jedci so ambiciozni in nestrpni. Tisti, ki pri prehranjevanju preizkušajo nove stvari, imajo radi vznemirjenje in tveganja, medtem ko izbirčnost pri hrani kaže na tesnobo in nevrotičnost.

 

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button