Zabava

Dobrodelni sladoled: na Štuku se liže za dobrodelnost

Poletje je pred vrati in na pobudo Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) se te dni sladoled liže tudi na Štuku. Še danes si lahko tam med 14. in 18. uro privoščiš odličen sladoled Slaščičarne in kavarne Ilich, ob tem pa še daruješ za dober namen.

V toplih predpoletnih dneh, ko se študenti veselimo konca predavanj, še bolj pa začetka izpitnega obdobja, se je Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM odločil, da združi prijetno s koristnim. Tako so se povezali s Slaščičarno in kavarno Ilich ter izvedli akcijo Dobrodelni Ilich sladoled pred Štukom.

Še danes med 14. in 18. uro si lahko tam privoščiš kepico sladoleda tega priznanega lokalnega slaščičarja iz Slovenske ulice. Glede na včerajšnje zanimanje za dobrodelni sladoled pa ne odlašaj predolgo – če boš dovolj hiter, lahko izbiraš med vrsto odličnih okusov.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru, ŠOUM, študenti, Dobrodelnost, projekt Dobrodelnost, Ilich, Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja, Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM, Dobrodelni Ilich sladoled, Štuk, Simon Fridl
V zmrzovalniku pred Štukom se je skrivala vrsta okusnih sladoledov.

Dobrodelni sladoled tokrat prvič

Sredstva, zbrana med lizanjem sladoleda (zaželen prostovoljni prispevek je bil 1 EUR) bodo namenjena študentom v stiski. Projekt Dobrodelni sladoled 2022 namreč poteka v sklopu celoletnega projekta Dobrodelnost, ki na koncu koledarskega leta zbran znesek vseh projektov skozi leto, podeli Študentskim domovom Univerze v Mariboru. Tam denar nato namenijo kot pomoč za plačevanje najemnin socialno šibkejših študentov.

Dobrodelnost Oddelku za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM nikakor ni tuja, saj skozi leta nenehno organizirajo dogodke z dobrodelno noto. Morda se spomniš dobrodelnega kina, palačink pred Štukom ali kakšnega večera družabnih iger. Za dobrodelni sladoled pa so se tokrat odločili prvič.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru, ŠOUM, študenti, Dobrodelnost, projekt Dobrodelnost, Ilich, Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja, Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM, Dobrodelni Ilich sladoled, Štuk, Simon Fridl
Sodelavcem iz Oddelka se je pri Dobrodelnem sladoledu pridružil tudi Šoumko.

Študenti za študente

“Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja se ukvarja prav s vprašanji stisk študentov oz. nudenju pomoči tej skupini. Poleg odgovarjanja študentom in drugih psiholoških svetovalnic je naše delo tudi to, da z več dobrodelnimi projekti zbiramo sredstva in tudi na tak način pomagamo študentom v stiski,” je povedal Simon Fridl, stalni sodelavec oddelka. Dodal je še, da so se za sladoled tokrat odločili prvič, ker ta preprosto paše v poletni čas. Tako s sodelovanjem s slaščičarno kot tudi z odzivom študentov pa so zelo zadovoljni. Morda za dobrodelnost ponovno ližemo naslednje leto?

Sara VOCOVNIK
ŠOUM

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button