Zabava

Študentski kino tokrat v Mariboxu in v duhu mode ter kriminala

Potekal je prvi Študentski kino tekočega študijskega leta. Tokrat so si študenti ogledali modno kriminalno dramo, posneto po resničnih dogodkih, Hišo Gucci. Kot običajno pa je izkupiček od prodaje kart šel v dobrodelne namene.

Študentski kino je za mariborske študente stalnica že nekaj let. Kot običajno ga je organiziral Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) v sodelovanju s kinematografom Maribox, kjer je ogled filma tudi potekal.

Večer v Mariboxu je bil prvi v tem študijskem letu, potekal pa je nekoliko drugače kot sicer. Zaradi aktualnih ukrepov se je iz domačega Štuka selil v center mesta, v dvorano Mariboxa, prav tako pa si študenti ob ogledu filma tokrat niso mogli privoščiti kokic. To pa ni pokvarilo odličnega vzdušja ob ogledu izvrstne drame.

 Maribox, kino, film, Hiša Gucci, Gucci, ŠOUM, Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja
Študentski kino je tokrat gostil kinematograf Maribox.

Moda, kriminal, drama: Hiša Gucci

Študenti so si ogledali dramo Hiša Gucci, ki je posneta po resničnih dogodkih in govori o zapleteni zgodovini večgeneracijske družine Gucci – ene izmed svetovno najbolj poznanih modnih družin na svetu.

Zgodba se začne v poznih 70. letih 20. stoletja in pripoveduje večletno zgodbo družine. Film spremlja zgodbo Patrizie Reggiani, ki se poroči v družino in začne odkrivati skrivnosti družine Gucci. Tako gledalec s številnimi barvitimi liki odkriva različne spletke, izdaje, pohlep in celo umor.

Zasedbo drame sestavljajo mnoga velika igralska imena; med drugim Al Pacino, Lady Gaga, Jared Leto, Adam Driver, Salma Hayek in Jeremy Irons. Poleg odlične zasedbe in napete zgodbe pa se film ponaša tudi z odlično kostumografijo – kot se za film o modi seveda spodobi.

Zabava in dobrodelnost – z roko v roki

Tudi tokrat je študentski kino potekal z dobrodelno noto. Izkupiček zbranega denarja od prodanih kart bo Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja namenil študentom, ki si težko privoščijo bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru (ŠD UM).

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK
ikona snemalec Youtube Karantanija Cinemas

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button