Zabava

Študentski kino ponovno na starem dobrem Štuku!

Po dolgem zatišju študentskih dogodkov so se mariborski študenti na sredin zvečer, seveda vsem predpisom in pravilom primerno, sprostili med ogledom komedije Vojna z dedkom. Študentski kino večer pa je imel tudi dobrodelno noto – celoten izkupiček prodanih vstopnic je namreč bil namenjen študentom v stiski.

S pričetkom novega študijskega leta je univerzitetni Maribor ponovno sprejel na tisoče študentov. Ti so kot vsako leto doslej tudi letos željni dobre zabave. Ker je situacija s širjenjem novega koronavirusa le-to otežila, pa se moramo dandanes družiti in zabavati na nekoliko drugačne načine. Kako varno izvesti zabaven dogodek je pokazal Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) v sodelovanju s kinematografom Maribox.

Na prvo študentsko sredo se je odvil prvi letošnji Študentski kino, na katerem so si študenti lahko ogledali komedijo Vojna z dedkom. Dogodek je seveda potekal po vseh pravilih in priporočilih NIJZ proti širjenju novega koronavirusa. Tako je bilo omejeno tudi število študentov, ki jih je dvorana Štuk lahko sprejela, to pa je povzročilo tudi to, da se je filmski večer razdelil na dva termina. Za mnoge izmed prisotnih študentov je bila izkušnja zagotovo nekaj povsem novega. Nihče izmed nas filmov doma verjetno namreč ne gleda z zaščitno masko …

kino, Oakes Fegley, dobrodelnost, Štuk, Peter, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Kristjan Kostrevc, ŠOUM, Vojna z dedkom, Robert De Niro, Maribox, Solidarnostni sklad, Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja, študenti
Izbor komedije, v kateri igra ena izmed najbolj kultnih filmskih osebnosti, je bil kot nalašč za trenutne kumrne čase.

Kaj v višave povzdigne vsak dogodek? Dobrodelnost!

Kot na spomladanskem kino večeru, je tudi tokratni dogodek imel izjemno dobrodelno noto. Izkupiček od prodanih vstopnic in delež vsake prodane pijače na Štuku v času projekta bo namreč namenjen študentom, ki si težko privoščijo bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru.

Po izvedenih različnih dobrodelnih projektih smo potrebo po pomoči zaznali tudi v študentskih vrstah. Zato smo se povezali s Študentskimi domovi in tako študenti zdaj pomagamo študentom. S tem se tudi trudimo spodbujati in promovirati dobrodelnost pri študentih.

  • Kristjan Kostrevc, Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM

Medgeneracijski prepad ali kako se začne Vojna z dedkom

Ameriška komedija Vojna z dedkom, ki je v slovenska kina prišla v septembru, pripoveduje simpatično in predvsem hudomušno zgodbo o medgeneracijskih odnosih.

Mlad Peter (Oakes Fegley) z navdušenjem sprejme novico, da se bo k njim preselil njegov dedek Ed (tega igra legendarni Robert De Niro). Začetno navdušenje pa se kmalu sprevrže v nejevoljo, saj sveža selitev pomeni, da mora Peter dedku odstopiti svojo sobo. Medtem on pristane na strašljivem podstrešju. Sledi vrsta hudomušnih podvigov, s katerimi želi svojo sobo Peter pridobiti nazaj. Dolžan pa mu seveda ne ostane niti pretkani dedek, ki se njegovim ukanam ne pusti tako zlahka.

Kaj študente filmoljube čaka v prihodnje?

Zaradi omejitev števila obiskovalcev je študentski kino tokrat razdeljen na dva posamezna večera. Tako bodo študenti v dobri komediji Vojna z dedkom v Štukovi dvorani lahko uživali tudi danes. Več o prihajajočih načrtovanih študentskih dogodkih pa bo znano v naslednjih tednih.

 

Sara VOCOVNIK
ŠOUM
ikona snemalec Youtube Maribox

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button