FotoGlasbaVideoZabava

Šaleški študenti poskrbeli za divji torek

Tradicionalna knapovska zabava je ponovno združila študente iz Šaleške doline.

Torkov večer v klubu Štuk, tokrat prekrščenemu v »jamo Štuk«, je bil rezerviran za kranjske klobase, skok čez kožo, Human Drinkopoly in Leo Sirk na tradicionalnem Knap žuru, ki ga vsako leto prireja Šaleški študentski klub.

Šaleški Študentski klub vsako leto prireja dva dogodka, enega v Mariboru in drugega v Ljubljani, tematsko obarvana z motivom rudarstva, ki je najbolj prepoznaven simbol Šaleške doline. Knap žur nam daje priložnost, da se šaleški študenti, ki študiramo v Mariboru (pa tudi vsi ostali), srečamo s kolegi, ki svoj študij opravljajo v Ljubljani, in obratno. Hkrati pa ostalim obiskovalcem ponosno pokažemo, kako žurajo »knapi«.

Dogajanje na Štuku je bilo tokrat razdeljeno na tri sklope in se je začelo že malo po osmi uri zvečer z »Jutranjo smeno za lačne in žejne knape«, ki je najbolj neučakanim obiskovalcem postregla s tradicionalno knapovsko malico. Kranjska klobasa, kruh in senf so poskrbeli za lakoto, žejo pa se je gasilo s špricarji in pivom.

Ob prihodu avtobusa, ki je pripeljal študente iz Ljubljanje in Velenja, se je začela »Popoldanska smena za fejst žejne knape« s premierno partijo igre Human Drinkopoly v Sloveniji. Zagotovo poznate izpeljanko ene najpriljubljenejših družabnih iger Drinkopoly, v kateri so namesto denarja glavna valuta spiti požirki pijače. Human Drinkopoly pa gre še korak naprej in figure na igralni plošči zamenja, v tokratnem primeru, s študenti na Štukovem plesišču v glasbeni spremljavi DJ Mattiasa. Igralna polja z nalogami kot je »Pij na eks!« ali »Spij kratkega in pojdi dve polji nazaj«, so od igralcev zahtevala veliko poguma in poskrbela, da se je zabava razživela.

Da knapi ne bi žurali lačni, jih je pred Štukom čakala knapovska malica. |
Human Drinkopoly je poskrbel, da se je zabava razživela. |
Pri skoku čez kožo je potekal napet boj za najbolj odštekano fotografijo. |
Lea Sirk je s svojo skupino pričarala enkraten nastop. |
Zaključek letošnjega Knap žura je pospremila skupina Victory. |

  Odprtje vrat dvorane je oznanilo, da je čas za »Nočno smeno za žejne in željne dobre glasbe«. Ob vstopu so obiskovalci tradicionalno skočili čez kožo, pri tem pa jih je v objektiv ujel fotoknap v iskanju najbolj odštekane fotografije. Postopek zahteva, da spijemo kozarec pijače in skočimo čez kožo, kar predstavlja iniciacijo v rudarske vrste. Pred začetkom nastopa so obiskovalci izglasovali najbolj odštekano fotografijo in zmagovalca razveselili z nagrado. Zatem je na oder stopila Lea Sirk s spremljevalnima pevkama in bandom. Dekleta na odru so s svojim nastopom navdušila tako ušesa, kot tudi oči knapov, ki so na tej točki že žurali s polno paro. Ko so v dvorani ostali le še najvztrajnejši, je oder prevzela skupina Victory in s svojo glasbo pospremila sklepna dejanja letošnjega Knap žura.

  Kljub nekoliko manjšemu obisku, kot smo bili tega vajeni na preteklih Knap žurih, je tokratna izvedba z zabavno igro Human Drinkopoly in dobrimi glasbenimi nastopi poskrbela za kvalitetno zabavo. Tisti, ki so ostali doma, pa jim je lahko žal. Na kranjske klobase in knapovsko žuranje bodo morali počakati do naslednjega leta.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVid JERČIČ
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Vid JERČIČ
  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNejc VEHOVEC

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: 4.65 ( 1 votes)

  Sorodni članki

  Back to top button