Kulsko

Unhinged bi lahko bil prvi film, ki si ga bo mogoče ogledati v kinu

Hollywoodski studii in kinematografi so v zadnjih tednih upali, da se bo filmska industrija julija vrnila v svoje tirnice in da bo občinstvo željno obiskati kinodvorane. Ne glede na to, ali se bo to uresničilo, je družba Solstice Studios napovedala, da bo 1. julija začela prikazovati psihološki triler Unhinged z Russellom Croweom v glavni vlogi.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, na to stavi producent Mark Gill. Čeprav še ni znano, koliko kinematografov bodo do takrat sploh odprli, bo to prvi film v kinih, odkar so jih sredi marca zaprli zaradi izbruha koronavirusa.

“Očitno obstaja tveganje,” je povedal 57-letni Gill. “Naše podjetje smo ustanovili pred približno 18 meseci, da bi snemali filme za kinematografe. Mislim, da se morate resnično v vsakem času zavzeti za kinematografe, še posebej pa v tem času.”

Kino sezono v ZDA bo predvidoma 1. julija odprl triler z Russellom Croweom.

Premiera filma Unhinged bo po pisanju agencije pomenila preizkus, v kolikšni meri se je občinstvo pripravljeno vrniti v kinematografe po daljšem obdobju omejenih možnosti za zabavo in gledanju filmov na Netflixu. Dobitnik oskarja, 56-letni Crowe, znan iz Gladiatorja Ridleyja Scotta, je v njem odigral voznika avtomobila, ki ga ženska v prometnem zamašku spravi ob živce. Režiral ga je Derrick Borte, ki se je podpisal tudi pod Ameriškega sanjača.

 

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, režiser Christopher Nolan načrtuje, da bo sredi julija v kinih predstavil nov vohunski triler Tenet z Johnom Davidom Washingtonom in Robertom Pattinsonom. 24. julija mu bo sledil nov Disneyjev film Mulan. Kinematografi bodo sicer morali izpolnjevati smernice za zaščito, na primer le napol polne dvorane in posebne higienske ukrepe.

Kriza ob koronavirusu je od marca dalje močno ohromila zabavno industrijo. Ustavili sta se filmska in televizijska produkcija, odpovedali so prikazovanja v kinih, te pa so po vsem svetu zaprli.

 

 STA
Pixabay
ikona snemalec Solstice Studios

Sorodni članki

Back to top button