Kulsko

KMŠ-jev dobrodelni dogodek Utrinek pravljice letos za fantka Urbana

Klub mariborskih študentov (KMŠ) v četrtek, 16. 12. 2019, v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Občine Hoče Slivnica, pripravlja božično delavnico, kjer bodo izdelovali božične vizitke, okraske in svečnike. Naslednji dan, v petek, 17. 12. 2021, bodo te izdelke ne stojnici pred Pisarno ponujali za prostovoljne prispevke. Namenili jih bodo fantku Urbanu.

December je mesec objemov, nasmehov, bližine in praznikov, ki jih preživimo z ljubljenimi. Je pa tudi mesec, ko se zavemo stiske ljudi in jim poskusimo pomagati, da bodo lahko imeli lepše praznike.

Utrinek pravljice je tradicionalni dogodek, ki ga bo letos Klub mariborskih študentov že šesto leto zapored izvajal dva zaporedna dni v decembru. Prvi del dogodka predstavlja medgeneracijska delavnica, ki bo letos potekala v četrtek, 16. 12. 2021, na njej pa bodo skupaj z uporabniki Večgeneracijskega centra Občine Hoče Slivnica izdelovali božične izdelke. Te bodo naslednji dan, v petek, 17. 12. 2021, pred Pisarno ponujali za prostovoljne prispevke, ki bodo v celoti namenjeni dobrodelnosti.

Prostovoljna sredstva bodo letos namenjena fantku Urbanu Miroševiču, ki ima redko gensko bolezen, sindrom CTNNB1. Pomagajo mu lahko genske terapije, s katerimi dečku vstavijo kopijo gena, ki bo nato v njegovem telesu proizvajala potreben protein, ki ga Urban trenutno nima. Genske terapije so izjemno drage, ampak zanj izrednega pomena in v Društvu KMŠ mu želijo pri njegovi poti pomagati.

Če boste v petek na ogledu lučk ali pa potrebujete še kakšno darilo za božič, vas KMŠ vabi, da se oglasite na stojnici pred kavarno Pisarna, izberete svoj ročno narejen izdelek in ga za simbolno ceno odnesete domov.

KMŠ
KMŠ

Sorodni članki

Back to top button