KulskoNovice

Filipinski študenti postali viralna senzacija z DIY maskami proti goljufanju

Na Filipinih so medije zadnje dni napolnile fotografije študentov, ki opravljajo izpit. Nič posebnega, kajne? No, študenti fakultete v Legpazi Cityu pa pri pisanju izpita nosijo maske proti goljufanju - ki jih naredijo sami.

Študenti na Bicol University College of Engineering na Filipinih so od svoje profesorice Mary Joy Mandane-Ortiz dobili nalogo, da na opravljanje izpita iz strojništva prinesejo masko, ki jim bo onemogočila kukanje k sosedom in s tem goljufanje.

Profesorica je predlagala, da pripravijo nek preprost model iz papirja, študenti pa so to idejo nadgradili in pripravili presenetljive izdelke. Včasih v le petih minutah iz stvari, ki so ležale naokoli. Nekateri so prinesli svoje halloween maske ali pa so uporabili kaj čisto odbitega kot naprimer spodnjice. Na fotografijah, ki jih je na svojem Facebooku delila profesorica Mandane-Ortiz, študenti kot maske nosijo tudi škatle za jajca, koš za smeti, masko iz pandemije španske gripe in čelado za motor.

V le nekaj dnevih je objava zbrala več tisoč všečkov in se kot ogenj razširila po filipinskih medijih. Idejo so uporabile tudi druge univerze po državi in spodbudile svoje študente k izdelavi mask proti goljufanju.

BBC
Facebook

Sorodni članki

Back to top button