Kultura

Najdi me na Festivalu Mladi Maribor

Festival Mladi Maribor spodbuja mlade k obisku in vključevanju v aktivnosti, ki jih ponujajo mariborske mladinske organizacije. Na voljo bo več kot 20 različnih dogodkov, na katere bodo opozarjali smerokazi.

V Mariboru deluje veliko izjemno aktivnih mladinskih organizacij, ki se na mnogih področjih ukvarjajo z različno mladinsko problematiko ali pa organizirajo raznovrstne prostočasne aktivnosti. Zato MKC Maribor (Mladnski kulturni center) že šesto leto organizira festival Mladi Maribor, katerega glavni cilj je predstavitev in promocija aktivnosti mladinskih organizacij.

Festival Mladi Maribor bo potekal med 30. septembrom in 15. oktobrom, letos pod geslom “Najdi me!”.

V dveh tednih se bo zvrstilo več kot 20 brezplačnih dogodkov za mlade, predstavile pa se bodo tudi realizirane ideje, ki so bile izglasovane v okviru projekta participativnega proračuna za mlade ter projekt Eye-net, ki ga je podprla Evropa za državljane. Dogodki bodo tudi digitalno podprti na socialnih omrežjih in spletni strani festivala.

Udeležiš se lahko različnih aktivnosti, posebej zanimive pa najdeš spodaj.

Postavitev smerokazov

Veliko mladih ne ve natančno kje se nahajajo organizacije, ki pripravljajo aktivnosti za njih. Zato bodo v Mariboru postavili smerokaze z imeni mladinskih organizacij, ki bodo kazali v smer, kjer se nahajajo.

Predstavitev projektov v okviru razpisa Com’on Maribor

V okviru evropskega projekta Com’on Europe, je MKC letos izvedel pilotni projekt mlade, kjer so mladi prijavili pobude kako bi izboljšali mesto. Kasneje so prebivalci Maribora izmed prijavljenih izglasovali 5 projektov, ki se bodo do konca leta izvedli. Štirje izbrani projekti bodo predstavljeni v okviru festivala Mladi Maribor.

Izvedba projekta Eye-net

Projekt EYE-Net (European Youth Engagement Network) je mednarodni mladinski kulturni projekt s podporo programa Evropa za državljane. V njem mladi iz Srbije, Hrvaške, Madžarske, Italije in Slovenije skozi gledališke predstave in pogovore z občinstvom obravnavajo pet aktualnih tem: evroskepticizem, enakost žensk, solidarnost, migracije in anti-fašizem. Predstave in diskusije se bodo v četrtek, 10. in v petek, 11. oktobra dogajale na Srednji elektro-računalniški šoli v Mariboru.

Sodeluj v #mladimariborpony

V sodelovanju s podjetjem Rog, ki je oživelo svojo legendarno linijo Pony koles, bodo enega od njih med promocijsko akcijo festivala podarili tistemu, ki bo na socialnih omrežjih objavil najbolj izvirno fotografijo. Več informacij o nagradni igri na spletni strani in FB festivala!

Vse informacije o festivalskih dogodkih pa lahko najdeš tukaj.

 

 mlad.si
 arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button